Home VestiPolitika i društvo Izdat nalog za hapšenje Viktora Janukoviča

Izdat nalog za hapšenje Viktora Janukoviča

by bifadmin

Ukrajina je izdala nalog za hapšenje bivšeg predsednika Viktora Janukoviča, objavio je novi ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov na svom Fejsbuk profilu.

Janukoviču bi trebalo da se sudi zbog “izdavanja naredbi za masovno ubistvo mirnih građana”. Za ovo bi trebalo da odgovaraju još neki Janukovičevi saradnici.

viktor

Da podsetimo, u protestima protiv bivšeg režima i njegovog ekonomskog i političkog okretanja Rusiji, poginulo je 88 ljudi, uglavnom pripadnika opozicije i donekle policajaca.

Poslednja proverena vest o Viktoru Janukoviču je da je u subotu pokušao da podmiti graničare u Donjecku da dopuste da preleti u Rusiju bez potrebnih dozvola. Pošto mu to nije uspelo mediji sada nagađaju da se Janukovič i dalje krije u proruskoj oblasti Donjecka.

U međuvremenu zvanična Moskva je povukla svog ambasadora iz Kijeva i osudila izglasavanje smenjivanja bivšeg ukrajinskog predsednika. Navodno je na povlačenje ambasadora uticala izjava privremenog predsednika Ukrajine da se okreće ka EU, a ne Rusiji, zbog koje se Janukovič „odrekao“ približavanja Briselu.
Izvor: BBC

Pročitajte i ovo...