Home Vesti MK grupa privremeno zamrzla poslove u Ukrajini

MK grupa privremeno zamrzla poslove u Ukrajini

by bifadmin

Direktor kompanije Agro invest Ukrajina, koja posluje u okviru MK grupe, Željko Erceg izjavio je danas da ta kompanija nije „imuna“ na političku situaciju u Ukrajni i da je privremeno „zamrzla“ svoje proizvodne aktivnosti. On je za agenciju Beta kazao da privremeno „zamrzavanje“ proizvodne aktivnosti ne predstavlja problem za tu kompaniju koja posluje u sektoru poljoprivrede, jer trenutno nije sezona intenzivnih radova u poljoprivredi.

Na pitanje da li je ugrožena investicija srpske MK grupe u Ukrajini zbog političkih previranja u toj zemlji, Erceg je rekao da je Agro invest Ukrajina u stalnom kontakt s matičnom kompanijom i Evropskom bankom za obnovu i razvoju (EBRD).

„U stalnom smo kontaktu sa našom matičnom kompanijom, ali i sa EBRD koja je kapitalni partner (equity partner) MK Grupe, a samim tim i Agro invest Ukrajina. Njihova politička težina i uticaj, u nekim slučajevima, mogu da pomognu, iako za sada za tim nije bilo potrebe“, kaza je Erceg. Kako je objasnio, Agro investi Ukrajina je 100 odsto izvozno orijentisana kompanija na treća tržišta tako da nema problem sa realizacijom. Kompanija je napravila plan i obučila radnike za slučaj višenedeljnog gubljenja internet i telefonskih komunikacija i kopiranja podataka sa servera, sve do maksimiziranja fizičkog i tehničkog obezbedjenja imovine.

g.Zeljko Erceg_foto_1

Agro invest Ukraina, prema podacima sa sajta tog preduzeća, obrađuje više od 35.000 hektara zemlje u Kijevskoj, Vinickoj, Čerkaskoj i Žitomirskoj oblasti.

U nedavnom intervjuu za magazin Biznis i Finansije, pre nego što je situacija eskalirala Erceg je govorio o ukrajinskoj ekonomiji i opcijama približavanja Ukrajine Evropskoj uniji ili ulaženju u Carinsku uniju sa Rusijom.

Pročitajte i ovo...