Home VestiEkonomija Uskoro prvi Forum porodičnih firmi

Uskoro prvi Forum porodičnih firmi

by bifadmin

PORODIČNE FIRME – STUB RAZVOJA EKONOMIJE SRBIJE, prvi poslovni forum u Srbiji namenjen porodičnim firmama, biće održan 9. aprila u hotelu Hyatt u Beogradu, u organizaciji kompanije Chapter 4 PR, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile.

Nakon što je realizovano veliko istraživanje o statusu porodičnih firmi u Srbiji, forum je planiran kako bi se ukazalo na specifične probleme porodičnih firmi koje čine veliku većinu u strukturi ukupne privrede, kako bi javnosti bila skrenuta pažnja na ključne izazove od kojih zavise opstanak i budućnost tih firmi, i da bi predstavnicima porodičnih firmi postali dostupniji predlozi i mogućnosti za prevazilaženje problema i za povećanje šansi za dugoročnu održivost.

forum porodicne firme

Na Poslovnom forumu očekuje se učešće više od 200 najvažnijih privrednika, osnivača i vlasnika privrednih subjekata, vlasnika poznatih porodičnih firmi iz širom Srbije, načelnika i predstavnika opština, strukovnih udruženja i veliki broj medija.

Da porodične firme zaista čine jedan od ključnih temelja svetske ekonomije govore i podaci da u najrazvijenijim zemljama ostvaruju više od 50% BND-a, stvaraju više od 60% zaposlenosti i otvaraju 75% novih radnih mesta. Iako je u industrijskim zemljama 70 posto firmi u rukama porodica, ujedno 70 odsto tih porodičnih firmi ne preživi transfer iz prve u drugu generaciju, dok 95 odsto porodičnih firmi ne nadživi treću generaciju. To je često posledica nedostatka pripreme narednih generacija da savladaju zahtjeve proširenog poslovanja, prepoznaju sve jake strane svoje firme, a slabosti otklone u najboljoj mjeri. Slična situacija se može očekivati i sa porodičnim firmama kod nas.

Učesnici poslovnog foruma će dobiti dodatne savete na koji način se rešavaju problemi generacijske tranzicije, vrši selekcija odabira kadrova i naslednika, privlače investitori, te savladavaju izazovi koji stoje pred porodičnim firmama u periodu krize i recesije.

U linku na PDF ispod ove vesti se nalazi prijavni formular za učestvovanje na Forumu. Više informacija o ovom događaju možete naći na www.porodicnefirme.rs.

Prijavni formular

Pročitajte i ovo...