Home VestiIT i nauka Siromašni Amerikanci koriste Android telefone, a bogatiji iPhone

Siromašni Amerikanci koriste Android telefone, a bogatiji iPhone

by bifadmin

Godinama se priča o tome da su iPhone-i uglavnom namenjeni srednjoj i višoj klasi i osobama koje se dobro razumeju u nove tehnologije. Danas je Biznis Insajder objavio mape koje to dokazuju, a koje je uradio Mapbox, provajder online mapa koje koriste platforme poput Forskvera i sličnih.

mape mapboxa

Naime, mape su urađene analizom 280 miliona pojedinačnih postova na Tviteru i pokazuju da su tvitovi koji su postavljeni iz bogatijih delova SAD, na primer sa Menhetna, uglavnom kucani na Apple-ovim telefonima, dok su oni iz siromašnijih predela, poput Njuarka, sa telefona koji koriste operativni sistem Android. Inače, prosečan prihod pojedinca koji živi na Menhetnu je 67.000 dolara godišnje, a ista ova stavka u Njuarku iznosi 17.000 dolara. Slična je situacija i sa drugim poređenim mestima.

Istini za volju, i pre objavljivanja ovih mapa bilo je jasno da najveći deo populacije koristi Android baš zato što je pristupačniji. Osim toga, i korisnici platformi za komunikaciju koje služe za „zaobilaženje“ plaćanja telefonskih usluga, poput Whatsapp-a, koriste Android telefone. Možda se zato tvorci aplikacija i dalje mnogo ozbiljnije posvećuju iPhone-ovima, jer ovaj biznis ipak postoji zbog para a trenutno prosečan korisnik Androida po grubim procenama vredi kao četvrtina korisnika iOS-a, bar sudeći prema novcu koji je spreman da izdvoji za potrošnju.

Pročitajte i ovo...