Home VestiBiznis & Finansije Fiat obučava srednjoškolce o bezbednosti na radu

Fiat obučava srednjoškolce o bezbednosti na radu

by bifadmin

ompanija FIAT Automobili Srbija (FAS) predstavila je danas u Kragujevcu rezultate velike edukativne kampanje za učenike srednjih škola pod nazivom »Bezbednost na radu«, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje, kulturu i informisanje Grada Kragujevca i osam kragujevačkih srednjih škola.

„U skladu sa FIAT-ovom poslovnom politikom u svim zemljama u kojima posluje, tako je i u FAS-u bezbednost i zdravlje zaposlenih na njihovom radnom mestu jedan od naših najvažnijih prioriteta. Proizvodnja motornih vozila izuzetno je kompleksan proces zbog čega se obezbeđivanju bezbednosti zaposlenih na radnom mestu posvećuje posebna pažnja, rekao je g. Frančesko Čanča (Francesco Ciancia), direktor fabrike FAS.

fiat srbija

On je dodao da mu je „Posebno drago što su učenici kragujevačkih srednjih škola imali jedinstvenu priliku da se upoznaju sa važnošću i osnovnim principima bezbednosti na radnom mestu i da se iz kvaliteta pobedničkog učeničkog projekta jasno vidi da je đascima odlično preneto znanje u vezi sa ovom važnom temom„.

Prva faza kampanje započeta je u septembru 2013. godine, kada je u osam srednjih škola u Kragujevcu za učenike završnih godina održano predavanje »Bezbednost i mi«, gde je đacima kroz primere u svakodnevnom životu i u industriji predstavljen značaj bezbednosti i zdravlja na radu. U drugoj fazi kampanje, svaka škola odabrala je po pet učenika koji će je predstavljati u izradi projekta »Bezbedno radno mesto«.

U toj fazi, učenici su posetili fabriku gde im je održano predavanje o metodama i alatima koji se koriste za projektovanje bezbednog radnog mesta i načinima za sprečavanje potencijalnih nezgoda u radu. Nakon toga, odabrano je konkretno radno mesto na kojem učenici treba da praktično primene metode i alate da bi unapredili bezbednost zaposlenih koji na tom radnom mestu obavljaju svoje poslove. Rok za predaju projekata bio je 13. maj, a na današnjem završnom događaju proglašen je najbolji projekat i dodeljena nagrada – interaktivni projektor.

Pročitajte i ovo...