Home Vesti „Dunav osiguranju“ do sada prijavljeno 300 šteta po osnovu ugovora za kasko osiguranje

„Dunav osiguranju“ do sada prijavljeno 300 šteta po osnovu ugovora za kasko osiguranje

by bifadmin

Samo u Obrenovcu, području koje je najviše pogođeno nedavnim poplavama, „Dunav osiguranje“ ima 1.200 zaključenih ugovora o kombinovanom osiguranju motornih vozila. Reč je o auto-kasko osiguranju, po kojem će, prema procenama, ova kompanija osiguranicima isplatiti oko 300 miliona dinara.

poplava 3
Sa područja Obrenovca, „Dunav osiguranju“ do sada je prijavljeno oko 300 šteta po ugovorima o kasko osiguranju, na osnovu ostvarenog rizika od poplave, bujice i visoke vode. Do danas je kompletirano 220 odštetnih zahteva koji će u najkraćem roku biti namireni. Naravno, ovo nije konačan bilans šteta po polisama za auto-kasko osiguranje, jer se slika s terena menja iz sata u sat. Procenjuje se da će iz osnova kasko osiguranja motornih vozila, na ovom području, biti ukupno podneto oko 600 odštetnih zahteva.
Ovi podaci odnose se na područje Obrenovca, koje je u vremenskim nepogodama bilo najugroženije, dok je u ostalim mestima i područjima pogođenim poplavama, kao što su Čačak, Paraćin, Krupanj, Valjevo, broj oštećenih vozila koja su kasko osigurana znatno manji.

Pročitajte i ovo...