Home VestiEkonomija Udej Kotak iz Kotak Manhindra Bank proglašen za EY Svetskog Preduzetnika godine™ 2014

Udej Kotak iz Kotak Manhindra Bank proglašen za EY Svetskog Preduzetnika godine™ 2014

by bifadmin

U subotu, 7. juna u Monte Karlu na svečanoj ceremoniji Udej Kotak, izvršni potpredsednik i generalni direktor Kotak Mahindra Bank, proglašen je za EY Svetskog Preduzetnika godine™ 2014. U trci za najprestižnije priznanje u preduzetnišvu ove godine našlo se 60 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine koji potiču iz 51 zemlje, a sam događaj imao je rekordnu posećenost od preko hiljadu zvanica.

udaj

Srbija je po drugi put imala svog predstavnika na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine™. Rade Ljubojević, osnivač i predsednik domaćeg privrednog društva Sirogojno Co. d.o.o. drugi je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godineTM u Srbiji, koji se ove godine zajedno sa još 59 kandidata takmičio za prestižno priznanje. Kompanija Sirogojno Co. predstavlja lidera u proizvodnji smrznutog voća i povrća, kao i proizvodnji ručno rađenih odevnih predmeta od vune. Radetu Ljubojeviću se u Monte Karlu pridružio i prošlogodišnji EY Preduzetnik godine u Srbiji – Darko Budeč, Buck d.o.o. koji je ove godine učestvovao na panelu sa temom „Edukacije radne snage budućnosti“.

„Način na koji EY organizuje izbor za preduzetnika godine, na nacionalnom i na svetskom nivou, predstavlja najveći podsticaj za razvoj preduzetništva i privrede u pojedinim državama, kao i pozitivan uticaj preduzetništva na društvenu zajednicu. Bila je velika čast i zadovoljstvo predstavljati Srbiju na ovom događaju i ostvariti kontakte sa izuzetno inspirativnim preduzetnicima iz celog sveta“, kaže Rade Ljubojević.

Rade_LjubojevicWEOY 2014_2

„Ovogodišnji izbor za EY Svetskog preduzetnika godine u Monte Karlu predstavlja fantastičnu priliku da se na jednom veličanstvenom događaju okupi preko hiljadu zvanica i 60 najistaknutijih preduzetnika na svetu. Izuzetno smo ponosni što je Srbiju ove godine predstavljao Rade Ljubojević, kao i što su mu se pridružili prošlogodišnji pobednik Darko Budeč (Buck d.o.o.), sada kao panelista i Mila Litvinjenko (Aura d.o.o.), koja je bila finalista u izboru za najboljeg preduzetnik u Srbiji 2013. godine. Po drugi put smo imali priliku da čujemo mnogo inspirativnih priča i nadamo se da će Srbija i narednih godina imati svog predstavnika na ovom prestižnom događaju, na taj način promovišući uspehe srpskog preduzetništva u svetu“, rekao je Stiven Fiš, rukovodeći partner kompanije EY u Srbiji.

Udaj Kotak EY Svetski Preduzetnik godine™ 2014, osnovao je Kotak Capital Management Finance d.o.o. 1985. godine. U 2003. godini, kompanija je postala prva nebankarska investiciona kompanija u istoriji korporativne Indije, koja je pretvorena u banku. Kompanija je napredovala od početnog kapitala koji je iznosio manje od 250 000 USD, do internacionalne kompanije sa prihodima od oko 2,8 milijarde USD. Sa sedištem u Mumbaiju, banka ima 605 punopravnih grana na 354 lokacije širom Indije i internacionalnih ekspozitura u Londonu, Njujorku, Dubaiju, Abu Dabiju, Mauricijusu i Singapuru i kao takva, predstavlja vodeći konglomerat kada su u pitanju finansijske usluge u Indiji.

Rebeka MekDonald, predsednica žirija na ovogodišnjem izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine™, osnivačica i predsedavajuća odbora Just Energy Gorup (Kanada), koja je poreklom iz Srbije, rekla je : „Doneti odluku o tome ko je ovogodišnji pobednik nije bila ni malo lako, ali Udej je bi taj koji se istakao načinom na koji je stvorio banku u izuzetno izazovnom okruženju, a pri tom pozitivno utičući na zajednicu. Impresionirao nas je njegov snažan fokus na inkluzivan rast, pružanje usluga stanovništvu iz ruralnih krajeva po niskim cenama što ima konkretan uticaj na kvalitet njihovih života“.

Udej Kotak je rekao: „Ja sam oduševljen i čast mi je da primim ovu prestižnu nagradu na takvom spektakularnom događaju. Ova nagrada predstavlja priznanje za posvećenost 25000 radnika KMB, koji su mukotrpno radili da izgrade prvoklasni brend kada su finansijske usluge u Indiji u pitanju.“

„Udej predstavlja divan primer preduzetnika koji je uz pomoć jasne vizije i strategije,menjajući pravila industrije stao rame uz rame sa ostvarenim institucijama“, rekla je Marija Pineli, globalna potpredsednica za tržišta strategijskog rasta kompanije EY.

Mark Vajnberger, globalni predsednik i CEO kompanije EY zaključuje „Svetu su više nego ikada potrebni preduzetnici da stvaraju nova, stabilna radna mesta i tako osiguraju ekonomski oporavak globalno. Udej kao i ostalih 59 nacionalnih pobednika zaista pomažu u stvaranju boljeg poslovnog okruženja“.

Pročitajte i ovo...