Home VestiIT i nauka ZITEH ’14 – Konferencija o zloupotrebama informacionih tehnologija

ZITEH ’14 – Konferencija o zloupotrebama informacionih tehnologija

by bifadmin

Na konferenciji „ZITEH ‘14 – Zloupotrebe informacionih tehnologija i zaštita“ u organizaciji Udruženja sudskih veštaka informacione tehnologije, a čiji je zlatni sponzor bila kompanija INsig2, najviše se razgovaralo o raznim oblicima cyber kriminala i zaštite od istih.

kriminal sajber

Slobodan Petrović, predsednik programskog odbora ZITEH-a rekao je da je broj korisnika Interneta u martu 2014. je iznosio 3 milijarde (40.7% svetske populacije). Ako se ima u vidu da je svako od njih podložan krađi informacija, ugrožavanju privatnosti i elektronskim prevarama, jasno je koliko je ova tematika aktuelna. U prilog tome govore i podaci da je samo u SAD u poslednjih godinu dana došlo do povećanja žalbi građana na cyber criminal od čak 48,8%.

Na konferenciji je izložen veliki broj radova, a zapažene prezentacije održale su kolege iz INsig2, koje su za ovu priliku specijalno doputovale iz Zagreba. Davorka Foit je prisutnima objasnila kako bi skriveni potpis na online fotografijama mogao pomoći u lociranju i hapšenju pedofila, Krešimir Hausknecht je govorio o načinima pretrage RAM-a.

Pročitajte i ovo...