Home VestiBiznis & Finansije Američka privredna komora pozdravila usvajanje Zakona o radu

Američka privredna komora pozdravila usvajanje Zakona o radu

by bifadmin

Američka privredna komora u Srbiji pozdravlja usvajanje Zakona o radu i vidi ovaj potez Vlade kao prvi korak u pravom smeru u odlučnom sprovođenju neophodnih reformi, a kako bi se pokrenula privredna aktivnost Srbije, navodi se u saopštenju.

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) naglašava stav da će Zakon o radu, čiji će konačni tekst usvojiti poslanici Narodne skupštine, obezbediti predvidljivost regulative radnih odnosa, pravnu sigurnost i biti garant investitorima da se uslovi neće menjati na ad-hoc bazi.

radnici

Novi Zakon o radu, uz doslednu primenu, sprečiće zloupotrebe kako od strane nesavesnih poslodavaca, tako i od nesavesnih zaposlenih. Buduće reforme radne regulative trebalo bi da regulišu pitanja upošljavanja radnika od strane agencija, kao i da se usklade propisi koji regulišu reprezentativnost organizacija poslodavaca i sindikata, a u skladu sa preporukama Međunarodne organizacije rada.

Usvajanje Zakona o radu je prvi u nizu reformskih zakona koje je neophodno doneti, ali je neophodno u što skorijem periodu urediti i oblasti koje će omogućiti predvidivost poreskog opterećenja, smanjenje sive ekonomije, povećanje likvidnosti privrede i brže dobijanje dozvola za izgradnju.

Pročitajte i ovo...