Home VestiBiznis & Finansije BarFoo predstavlja Srbiju na svetskom finalu Imagine Cup-a

BarFoo predstavlja Srbiju na svetskom finalu Imagine Cup-a

by bifadmin

Studenti Matematičkog fakulteta u Beogradu, Lazar Radosavljević, Nikola Cimbaljević, Đorđe Relić i Daniel Šaranović, u utorak putuju u Sijetl gde će sa mentorom Srđanom Božovićem, kao tim BarFoo predstavljati Srbiju u Svetskom finalu Imagine Cup-a, najvećeg studentskog takmičenja u oblasti tehnologije, koje počinje 29. jula i traje do 2. avgusta ove godine.

U Svetsko finale ušli su sa inovativnom aplikacijom Sonochrome za Windows Phone 8 i Windows 8.1, koja pretvara boje u zvuk i na taj način pomaže daltonistima i slepim osobama da osete boje. BarFoo tim je prošao dug put do Svetskog finala – pobedili su u jakoj konkurenciji u Nacionalnom finalu, potom prošli Svetsko polufinale, u kom je učestvovalo više od 170 timova iz 76 zemalja sveta.

BarFoo, pobednici Nacionalnog finala Imagine Cup-a

U Sijetlu će biti u konkurenciji 35 ekipa najtalentovanijih studenata iz 34 zemlje sa svih strana planete, koje će svoje ideje predstavljati specijalnom žiriju, u sastavu: Satia Nadela, direktor kompanije Microsoft, Hadi Partovi, osnivač obrazovne organizacije Code.org, Erik Martin, generalni menadžer Reddit.com.

Pročitajte i ovo...