Home VestiBiznis & Finansije PKS: Potrebna celovita rešenja, ne samo jedan zakon

PKS: Potrebna celovita rešenja, ne samo jedan zakon

by bifadmin

Osim izmena i dopuna Zakona o radu, privredi Srbije neophodno je unapređenje uslova poslovanja, suzbijanje sive ekonomije, celovita poreska reforma i efikasniji rad inspekcija, sudstva i administracije, rečeno je na sednici Upravnog odbora Privredne komore Srbije.

radnici art
„Privredna komora Srbije zalaže se za celovite reforme, a ne parcijalna rešenja. Politička volja za sprovođenje reformi postoji, a privreda ima najveći interes da se unapredi ambijent poslovanja“, rekao je Željko Sertić, presednik Privredne komore Srbije.

Privredna komora Srbije, kao najveća asocijacija srpske privrede, prati sve ekonomske procese i aktivno učestvuje u pripremi reformskih zakona, dodao je Sertić.
Privrednici su zatražili i veće angažovanje domaće industrije u izvođenju radova koji se finansiraju iz međunarodnih kredita, ravnopravno i transparentno učešće na tenderima. Kao prioritetne reforme naveli su i što hitnije rešavanje problema preduzeća u restrukturisanju, zamenu dosadašnjih subvencija sistemom državne pomoći po modelu EU, novu politiku privlačenja investicija, reformu javnog sektora i profesionalizaciju upravljanja u javnim preduzećima. Sistem obrazovanja takođe treba prilagoditi potrebama privrede.
Na sednici Upravnog odbora PKS analizirana su i aktuelna privredna kretanja, a kao najveći problemi privrede istaknuti su nelikvidnost, kao i veliki broj firmi u blokadi, skupi izvori finansiranja i slaba kreditna aktivnost.

Pročitajte i ovo...