Home VestiBiznis & Finansije EU sankcije protiv Rusije predstavljaju opasnost za rast u Mađarskoj

EU sankcije protiv Rusije predstavljaju opasnost za rast u Mađarskoj

by bifadmin
Sankcije EU protiv Rusije ugrožavaju poslovne interese Mađarske, izjavio je juče mađarski ministar privrede Mihalji Varga, javlja Portfolio.hu. 
„Važno pitanje je šta mislimo o demokratskim vrednostima i suverenitetima zemalja, i stanovište mađarske vlade je u tom pogledu jasno, rekao je Varga.
raste izvoz iz srbije
S druge strane, rekao je Varga kao ministar ekonomije moram da skrenem pažnju da odgovor EU na krizu vezanu za Rusiju i Ukrajinu ugrožava interese mađarske ekonomije.
„Vlada je neprekidno u kontaktu sa privrednim udruženjima kako bi se pomoglo preduzećima da pronađu nova tržišta i posrednike koji bi mogli olakšati teret (nadamo se) privremenih sankcija, otvarajući put za mađarske proizvode na ruskom i ukrajinskom tržištu“, rekao je  Varga.
Vlada čini sve napore da pomogne mađarskim ekonomskim akterima da postignu trajno i stabilno prisustvo u Ukrajini i Rusiji, rekao je Varga navodeći da će preduzeća koja izgube tržište u Rusiji sada, teško moći da ga povrate.
Plaćanje direktnih subvencija EU mogalobiti privremeno rešenje, istakao je on, dodajući da ceo lanac sankcija protiv Rusije i njihov politički okvir treba preispitati i revidirati.

Pročitajte i ovo...