Home VestiEkonomija Pripreme za izvoz u Rusiju

Pripreme za izvoz u Rusiju

by bifadmin

Sastankom sa proizvođačima u oblasti mesne i mlekarske industrije u Privrednoj komori Srbije nastavljeni su razgovori sa privrednicima, započeti u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, radi što bolje pripreme za izvoz na rusko tržište.

kamion izvoz uvoz
Proizvođači i prerađivači mleka i mesa upoznali su se sa radom Koordinacionog centra za podršku izvoznicima u Rusiju Privredne komore Srbije, koji će kompanijama omogućiti pravovremene informacije o ponudi, procedurama i neophodnim standardima. Svi eventualni problemi i prepreke biće registrovani i rešavani u saradnji sa nadležnim ministarstvima kako bi srpski privrednici na najbolji način iskoristili šanse koje pruža veliko i zahtevno rusko tržište.

Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić pozvao je juče srpske privrednike da pokažu odgovornost, poštuju dobre poslovne običaje u saradnji sa ruskim partnerima, primenjuju visoke standarde kvaliteta i da se pridržavaju procedura za izvoz na rusko tržište.

Predstavnici Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija ukazali su da je našim poslovnim ljudima na raspolaganju i mreža ekonomskih savetnika, radi što boljeg plasmana domaće robe. O procedurama za podnošenje prijava za dobijanje sertifikata za izvoz u Rusku Federaciju, dozvolama za objekte i ostalim zahtevima i standardima govorili su nadležni iz Uprave za veterinu i Uprave carina.

Sutra će biti održan sastanak sa proizvođačima voća i povrća, a u četvrtak sa konditorima, pekarima i proizvođačima ostalih proizvoda biljnog porekla.

Izvor: eKapija, Tanjug

Pročitajte i ovo...