Home VestiEkonomija Strani investitori pre biraju London nego Njujork

Strani investitori pre biraju London nego Njujork

by bifadmin

Novo istraživanje, čije rezultate je nedavno objavio američki časopis Forbs, pokazuje da je engleska prestonica poslednjih godina privukla čak dvostruko više ugovora o direktnim stranim investicijama nego Njujork.

london
Globalni bogataši preferiraju London nad Njujorkom kao svoju „izabrano prebivalište“ jer je bolje pozicioniran, u smisli vremenskih zona i broja međunarodnih letova, za ostvarivanje poslovnih dogovora na unosnom azijskom tržištu. Ovu godinu posebno je obeležio dolazak velikog broja novih kompanija iz SAD i Kine, koje su otvorile svoja predstavništva u želji da imaju olakšani pristup na čitavo evropsko tržište. Osim toga, u poslednje vrme London je postao i evropska prestonica za tehnološke startapove. Prema podacima Startup Genome projekta, dosad ih je pokrenuto preko 3.000.
Na Forbsovoj listi najunosnijih gradova za investitore, iza Londona i Njujorka našao sa, na dalekom trećem mestu po bodovnoj razlici, Pariz, a za njim Singapur, istaknut kao veoma važno azijsko trgovačko čvorište.

Izvor: CNBC, Forbes

Pročitajte i ovo...