Home VestiBiznis & Finansije VIP solidno poslovao

VIP solidno poslovao

by bifadmin

Vip je tokom prvih šest meseci ove godine ostvario ukupne prihode od 11.8 milijardi dinara  što je porast po uporedivoj osnovi od 4.1% u odnosu na isti period 2013. godine. Tokom drugog tromesečja ove godine prihodi kompanije po uporedivoj osnovi porasli za 4.8% do iznosa od 6.1 milijardi dinara. Koristeći isto poređenje, šestomesečna dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) na kraju juna veća je za 4.3% i iznosi 3.6 milijardi dinara, dok je tokom drugog tromesečja zabeležena dobit od 1.8 milijardi dinara,  6.5% više u odnosu na prošlu godinu.

Tokom prvih šest meseci broj Vipovih korisnika uvećan je za  7% na više od 2 miliona, a tržišno učešće kompanije je dostiglo 22%.

mobile-communications

,,Vip je tokom drugog tromesečja zabeležio solidne poslovne rezultate, ali i manji rast od očekivanog na šta su u najvećoj meri uticale katastrofalne poplave  koje su u maju zadesile građane i privredu. Uložili smo velike resurse kako bi u rekordnom roku osposobili signal mobilne mreže za korisnike na poplavljenim teritorijama i uputili neophodnu podršku ugroženima u vidu besplatnog mobilnog saobraćaja, kao i finansijsku i humanitarnu pomoć. U drugoj polovini godine nastavljamo da unapređujemo Vip mrežu i našu ponudu, a ostajemo posvećeni i daljem rastu kompanije u svim oblastima poslovanja.’’, izjavio je Andreas Graf, direktor/CFO Vip mobile.

Do kraja 2014.  Vip će uložiti više od 23 miliona evra u modernizaciju i unapređenje svoje mreže širom Srbije. U okviru ovog projekta postavlja se  više od 320 novih 2G i 3G baznih stanica u manjim mestima i duž glavnih saobraćajnica, a operater modernizuje svoju mrežnu opremu na preko 550 lokacija u 21 gradu kako bi korisnicima obezbedio bolje pokrivanje signalom i kvalitetniju uslugu, uz brži internet na mobilnim uređajima.

Pročitajte i ovo...