Home VestiEkonomija Farmaceutske kuće se sve više okreću proizvodnji preparata za ublažavanje tegoba menopauze

Farmaceutske kuće se sve više okreću proizvodnji preparata za ublažavanje tegoba menopauze

by bifadmin

Više od 1,1 miliona žena u Srbiji nalazi se u periodu menopauze, a je među njima je i 580.000 žena starosti od 45 do 55 godina. U svetu oko 75 procenata žena u menopauzi ima klimakterične tegobe kao što su valunzi, nesanica, razdražljivot i rasejanost. Demografski trendovi pokazuju da će usled starenja svetske populacije do 2050. godine više od 30 procenata ženske populacije imati preko 60 godina, što znači da će svaka žena u proseku trećinu života provesti u menopauzi.

menopauza

Najbolja alternativa za uklanjanje ili ublažavanje tegoba i posledica menopauze je upotreba biljnih preparata. To potvrđuju velika svetska istraživanja koja su pokazala da se pri uzimanju fitoestrogena u menopauzi učestalost valunga smanjuje za 45 procenata, smanjuju se promene raspoloženja, nervoza i nesanica do 30 odsto, smanjuje se nivo lošeg holesterola u krvi, prirast telesne težine a povećava elastičnost kože do 20 odsto. Dodatno, pri korišćenju fitoestrogena vrši se prevencija osteoporoze i kardiovaskularnih oboljenja.

Farmaceutska kompanija PharmaS, sa proizvodnjom u Zrenjaninu, predstavila je Femipause -preparat za hormonsku ravnotežu i ublažavanje simptoma menopauze.

“Činjenica da žene današnjice provedu najmanje trećinu života u menopauzi inspirisala nas je da kreiramo preparat koji će svojim prirodnim i sigurnim sastojcima blagotvorno uticati na zdravlje žena u menopauzi. Femipause je u potpunosti razvijen unutar kompanije PharmaS i njenih stručnjaka. Prednost ovog proizvoda ogleda se i u jednostavnosti upotrebe, s obzirom da je potrebno uzeti samo dve kapsule dnevno, dnevnu i noćnu, za ublažavanje tegoba menopauze”, naglasila je mr ph spec. Anđelina Arsić, direktorka kompanije PharmaS Srbija.

Pročitajte i ovo...