Home VestiIT i nauka Pojednostavljeno upravljanje mrežama sa AMF-om

Pojednostavljeno upravljanje mrežama sa AMF-om

by bifadmin

Upravljanje mrežnom strukturom iziskuje vreme, novac i tradicionalno zahteva upotrebu skupih nezavisnih aplikacija da efektivno upravljaju većim mrežama. “Cloud computing” i infrastrukture koje teže zajedničkim rezultatima dostavljaju veliku poslovnu vrednost preduzeću, ali takođe i kompleksnost. Zauzvrat, mreža mora funkcionisati bez zastoja i da razvija sve veće brzine kako bi se održao korak sa savremenim aplikacijama i modelima za pružanje usluga koji bi upravljali tom kompleksnošću. Za sve, od virtuelizacije za mobilnost i BYOD, mreža mora biti u stanju da održi korak sa poslom. Allied Telesis Management Framework (AMF) pomaže IT upravo to, da značajno smanje vreme i troškove prilikom upravljanja mrežnom strukturom.

Allied Telesis Management Framework

Na osnovu Software-Defined Networking (SDN) principa, AMF je ugrađena tehnologija koja vodi poreklo od Allied Telesis-ovih svičeva koji pružaju stvarnu i neposrednu vrednost preduzeću. Mnoga preduzeća vide SDN kao “silver bullet“ za pojednostavljenje i optimizaciju upravljanja i performanse njihovog okruženja. Ali mnoge aplikacije SDN danas su relevantne samo veoma velikim data centrima. Međutim, IT-ove najhitnije potrebe zahtevaju jednu, objedinjenu infrastrukturu kojom može da se upravlja kao jednim entitetom, smanjujući kompleksnost i TCO i omogućava da se uradi više posla sa manje rada.

AMF to postiže a i više od toga, isporučujući:
– Objedinjeno upravljanje mrežom sa bilo kog uređaja u mreži
– Mrežnu automatizaciju koja pojednostavljuje i automatizuje zadatke u mreži
– Mrežnu inteligenciju koja reaguje na promene u okviru mreže i automatski menja topologiju mreže
– Automatski backup, restore, i oporavak uređaja koji se dodaju na mrežu

Kroz ove kombinacije rombusnih karakteristika, AMF vodi mrežu ka nižim operativnim troškovima smanjenjem komleksnosti i napora potrebnih za održavanje mreže. Jedan Allied Telesis-ov korisnik je prijavio smanjenje u operativnim troškovima za 60% postavljanjem AMF-a.

Pročitajte i ovo...