Home VestiBiznis & Finansije Privremeni zastoj proizvodnje u FAS-u

Privremeni zastoj proizvodnje u FAS-u

by bifadmin
Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) privremeno je obustavila proizvodnju automobila u fabrici u Kragujevcu i to objasnila „dešavanjima na evropskom i svetskom automobilaskom tržištu, koja su uslovljena ekonomskim parametrima i samom ekonomskom krizom“.
„Kompanija FAS, kao poželjan poslodavac, sa snažnim osećajem društvene odgovornosti, svesna je neophodnosti održavanja poslova za svoje zaposlene, kao i sopstvenog značaja za ekonomiju kako Kragujevca, tako i cele Srbije“, naveo je FAS u saopštenju. Dodaje se da je „privremeno zatvaranje fabrike i usmereno upravo ka tome da se fabrika i poslovanje, a samim tim i radna mesta, ljudski i materijalni resursi, sačuvaju i stave u punu funkciju u najskorije vreme“.
fiat
Kako je istakla ta kompanija, u savremenom poslovanju „privremeno, kratkotrajno zaustavljanje proizvodnje jedan od uobičajenih metoda koji se uspešno primenjuju u ovakvoj situaciji, omogućavajući kompaniji da ubrzo nastavi da radi“.
U FAS-u, koji je ubedljivo najaveći srpski izvoznik, radi više od 3.000 zaposlenih i u tu fabriku je do sada investirano 1,2 milijarde evra, od čega 850 miliona evra u nabavku savremene opreme.
Samostalni sindikat FAS-a danas je saopštio da je radnicima kazano da će imati neradne dane od 5. do 9. septembra i da će za to biti plaćeni 65 odsto od redovnih primanja. Sindikat se požalio da radnicima nije objašnjenje zašto idu na pauzu i nada se da će ona biti što kraća.

Pročitajte i ovo...