Home VestiEkonomija Banca Intesa: Priznanje za ulaganje u humanitarne projekte

Banca Intesa: Priznanje za ulaganje u humanitarne projekte

by bifadmin

Banca Intesa dobila je drugo po redu priznanje „Moj izbor“ za društvenu odgovornost koje dodeljuje neprofitno i nevladino udruženje građana „Moja Srbija“ a Banci je ovaj put uručena nagrada u kategoriji ulaganje u humanitarne projekte.

Banca Intesa je na različite načine izdvojila 29,8 miliona dinara za suzbijanje posledica poplava. Neposredno po izbijanju ove prirodne katastrofe Banka je uputila novčanu pomoć u iznosu od 7 miliona dinara na namenski račun Vlade Republike Srbije i opštinama koje su se našle u teškoj situaciji donirala životne namirnice u vrednosti od 5 miliona dinara preko Crvenog krsta Srbije. Zaposlenima koji su pod pritiskom poplava napustili svoje domove Banka je prvobitno uplatila 3 miliona dinara pomoći, a u cilju prikupljanja humanitarnih priloga otvoren je i namenski račun na koji su svi članovi kolektiva Banca Intesa mogli da uplate sredstva. Zahvaljujući zajedničkoj donaciji Banke i zaposlenih u vrednosti od 4,25 miliona dinara troškovi sanacije stambenih objekata kolega iz ugroženih krajeva su u potpunosti nadoknađeni. Takođe, Banca Intesa i kompanija MasterCard realizovale su tokom jula kampanju „Budite deo dobrog dela“ u okviru koje su za svako plaćanje izvršeno Banca Intesa Maestro i MasterCard platnim karticama izdvajale 10 dinara za pomoć porodicama pogođenim poplavama. Ukupan iznos prikupljenih sredstava dostigao je 10,55 miliona dinara.

Banca Intesa - urucenje nagrade Moj izbor

Pored ulaganja u humanitarne inicijative za pomoć ugroženima u poplavama, stručna komisija nagrade „Moj izbor“ uzela je u obzir i činjenicu da je Banca Intesa u posednjih dvanaest meseci sprovela i tradicionalnu akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za decu bez roditelja i decu sa posebnim potrebama „Zapakuj poklon, izmami osmeh“, ali i uručila pakete humanitarne pomoći korisnicima klubova za penzionere u Novom Sadu, Kragujevcu i Kamenici u novembru 2013.

Nagradu za društveno odgovorno poslovanje “Moj izbor” od 2013. godine dodeljuje udruženje “Mojа Srbijа”, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Privredne komore Beograda i Kancelarije potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije.

Pročitajte i ovo...