Home VestiEkonomija Cenjkanje veka: Aviokompanija Tigarair prodata za dolar

Cenjkanje veka: Aviokompanija Tigarair prodata za dolar

by bifadmin

Nema mnogo stvari koje se danas mogu kupiti za jedan australijski dolar, al’ jedna od vrednijih među njima svakako je low cost avioprevoznik Tiger Australia koji je upravo kupila kompanija Virgin Australia.

Virgin je naime upravo objavio kupovinu preostalih 40% udela u Tigeru, jednom od većih gubitaša u zemlji koji je prošle godine zabeležio gubitke od 77 miliona dolara.

Sada će Virgin Australia biti stopostotni vlasnik niskobudžetnog prevoznika pošto je prethodnih 60% Tigerair-a kupila za 35 miliona dolara pre dve godine.

tigar er

Šta kompaniji treba da se desi da bi doživela da bude prodata za australijski dolar? Loš menadžment i nebriga o kvalitetu usluga koje pruža. Naime, poslednjih godina Tigerair je dobijao razne kazne zbog lošeg pilotiranja, nepoštovanja bezbednosnih procedura, letenja blizu drugih zrakoplova, što je konačno dovelo i do suspenzije nekih letova. Sa novim vlasnikom kompanija će i dalje biti niskobudžetna i leteti unutar zemlje, ali se javnost nada da će to raditi – kvalitetnije.
Izvor: Mashable

Pročitajte i ovo...