Home VestiIT i nauka iPad Air 2 – najtanji i najsnažniji iPad do sada

iPad Air 2 – najtanji i najsnažniji iPad do sada

by bifadmin

Kompanija Apple predstavila je iPad Air™ 2, najtanji i najsnažniji iPad do sada. Tanak svega 6.1 milimetar i sa masom od 437 grama, iPad Air 2 objedinjuje unapređeni Retina ekran koji prikazuje poboljšan kontrast i bogatije, življe boje, dok nove kamere sada snimaju fotografije i video klipove velikog kvaliteta.

iPad mini 3

Novi iPad Air 2 i iPad mini™ 3 raspolažu sa Touch ID™ tehnologijom, pa korisnici mogu da otključaju svoj iPad jednim dodirom prsta, ali i da kupuju kroz aplikacije na bezbedan, lak i brz način koristeći Apple Pay™.

iPad Air 2 ima aluminijumsko kućište i specijalno dizajnirani anti-reflektivni sloj na ekranu koji smanjuje odsjaje za 56 procenata. Takođe, ima novi A8X procesor koji je Apple dizajnirao za 40 procenata brže CPU performanse i čak 2.5 puta brže grafičke performanse u odnosu na iPad Air, u isto vreme zadržavajući radnu autonomiju od čak 10 časova rada, igranja ili surfovanja.

Ovaj uređaj ima iSight i FaceTime HD kamere koje omogućavaju i panoramske fotografije, time-lapse video, usporene snimke i 1080p HD rezoluciju snimanja. FaceTime HD kamera za video konferencije hvata čak 80 procenata više svetla u odnosu na kameru kod iPad Air modela, a tu je i podrška za burst režim snimanja, kao i za HDR fotografiju i video.

Pročitajte i ovo...