Home VestiEkonomija Siemens na Sajmu voda 2014

Siemens na Sajmu voda 2014

by bifadmin

U okviru šestog po redu Međunarodnog Sajma voda koji se održava u beogradskom Belexpocentru, kompanija Siemens d.o.o. Beograd predstavila je najnovija tehnološka rešenja i usluge iz ove oblasti.

Divizija Procesne industrije i pogoni kompanije Siemens d.o.o. Beograd predstavila je savremenu elektro opremu koja je predviđena za primenu u oblasti vodovodnih i kanalizacionih sistema kao i rešenja namenjena za projekte u vodoprivredi kao što su transport i obrada otpadnih voda i tretman pijaće vode.

Proizvodi i usluge projektovani su po standardima održivog razvoja i istovremeno su kreirani tako da brinu o zaštiti životne sredine i odgovaraju na rastuće zahteve za kvalitetnom pijaćom vodom.

Siemens na Sajmu voda

Sajam je na jednom mestu okupio proizvođače i distributere opreme, uređaja i hemikalija, predstavnike naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javno komunalnih preduzeća, ministarstava kao i finansijske institucije koje kroz donacije i zajmove investiraju novac u vodoprivredu.
Sajam je organizovan pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije, DVGW (German Technical and Scientific Association for Gas and Water), IAWD (International Association of Water Supply Companies in the Danube River Catchment Area), a organizatori su Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo i kompanija “Belexpo”.

Uporedo sa sajmom, u konferencijskim salama hotela Holiday Inn održan je i tradicionalni Forum Voda 2014. Forum Voda se, tokom tri dana trajanja, bavi tematikama kao što su reorganizacija i modernizacija u sektoru voda, poplave, odvođenje i prečišćavanje urbanih otpadnih voda, upravljanja infrastrukturnim sredstvima vodovodnih i kanalizacionih sistema, unapređenja energetske efikasnosti, kao i kvaliteta vode za piće.

Pročitajte i ovo...