Home VestiBiznis & Finansije Hemofarm u 2014. povećao obim proizvodnje za 16%

Hemofarm u 2014. povećao obim proizvodnje za 16%

by bifadmin

„Hemofarm je potvrdio lidersku poziciju na tržištu i ostvario nove „lične“ rekorde, koristeći sinergiju najboljih praksi iz Srbije i Nemačke, uprkos izazovnoj godini za farmaceutsku industriju“, istakao je Ronald Seeliger, direktor kompanije Hemofarm, članice STADA Grupe, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu kompanije.

U odnosu na prošlu godinu, obim proizvodnje povećan je za 16% i proizvedene su rekordne 4 milijarde tableta i kapsula, zbog čega je Hemofarm  ostao najveći domaći proizvođač i prvi izvoznik u oblasti farmacije.

Hemofarm_Ronald Seeliger_obracanje na prijemu 2

„Mi smo domaća kompanija koja proizvodi u Srbiji, snabdeva domaće tržište, ali predstavljamo i najvećeg izvoznika u svojoj delatnosti“. Upoređujući poslovanje sa fudbalom, Seeliger je istakao da je i u biznisu, kao i na terenu, neophodan timski duh, kreiranje prilika za golove, ali da se na kraju uvek računa rezultat“, i zahvalio se svom timu u Srbiji na još jednoj uspešnoj poslovnoj godini i odličnim rezultatima.

Hemofarm je, među svim kompanijama iz Srbije, ostvario i najbolji rezultat od čak 98% u proveri usaglašavanja svih kompanijskih pravila i procedura sa BSCI kodeksom ponašanja. Kvalitet poslovanja i proizvodnje potvrdilo je i čak 23 različitih inspekcija u svim delovima kompanije u regionu.

Kako je društvena odgovornost jedan od prioriteta i strateškog opredeljenja kompanije Hemofarm, na koktelu je istaknuto da će u budućnosti još veći fokus kompanije biti na održivom poslovanju i brizi o očuvanju sve ređih resursa za dobrobit budućih generacija, ali i o ulaganju u domaće zdravstvo. „Hemofarm Fondacija ušla je u treću deceniju poslovanja sa novim idejama, ljudima i projektima koje ćemo sprovoditi u okviru sveobuhvatne kampanje „Svim srcem“. Naša želja je da ostvarmo viziju koja nas sve motiviše – da postanemo sinonim kontinuiranog i suštinskog doprinosa razvoju i unapređenju društva“, poručuju iz kompanije.

Predsednik UO STADA Grupe, Hatmut Retzlaff, čiji je Hemofarm član već osam godina, izjavio je putem video linka da je Hemofarm jedan od najznačajnijih stubova Grupe, koja danas ostvaruje više od dve milijarde evra od prodaje i ima preko 10.000 zaposlenih širom sveta

Pročitajte i ovo...