Home Vesti Kompanija PwC 81. put zaredom u tajnosti čuva imena dobitnika Oskara

Kompanija PwC 81. put zaredom u tajnosti čuva imena dobitnika Oskara

by bifadmin

 

Ove godine kompanija PwC obeležava 81 godinu od kako u ime Akademije za filmske umetnosti i nauke (Akademija) upravlja procesom prebrojavanja glasova za dodelu Oskara.

Kompanija PwC je danas objavila da se Marta Ruiz, kao kovoditelj procesa glasanja za nagradu Oskar, pridružila Brajanu Kalinanu kako bi zamenila Rika Rosasa dugogodišnjeg rukovodioca pomenutog procesa. Ruiz i Kalinan biće jedine dve osobe na svetu kojima će informacija o identitetu dobitnika Oskara biti poznata pre njenog zvaničnog objavljivanja u direktnom TV prenosu dodele ove nagrade na televiziji ABC koji se održava u nedelju, 22. februara 2015. godine u 16.00 (19.00).

Uloga u očuvanju regularnosti pri prebrojavanju glasova za dodelu Oskara ostavljena je kompaniji PwC u trajno nasleđe,” kaže Ruiz, direktorka Poreskog odeljenja, zadužena za usluge kompanijama u Sektoru za medije, komununikacije i zabavu i novoizabrani kovoditelj procesa glasanja za dodelu Oskara. “Velika mi je čast što se pridružujem uvaženoj grupi rukovodilaca u procesu glasanja za dodelu Oskara i time učvršćujem dugogodišnju saradnju između kompanije PwC i Akademije.”

Marta Ruiz je veteran u kompaniji PwC, sa 18 godina dugim radnim stažom. Ona je stručnjak u oblasti pružanja usluga poreskog usaglašavanja i savetovanja klijentima koji posluju u Sektoru za medije i zabavu na teritoriji južne Kalifornije. Osim pomenutog, Marta više od deset godina radi iza scene kao deo tima angažovanog na prebrojavanju glasova za dodelu Oskara.

“Proces prebrojavanja glasova za dodelu Oskara je metafora integriteta kompanije PwC i poverenja koje ova kompanija uživa u društvu,” kaže Brajan Kalinan, predsednik odbora direktora društva PwC u SAD, izvršni direktor PwC prakse na teritoriji južne Kalifornije, i od 2014. godine kovoditelj procesa glasanja za dodelu Oskara. “Dodela Oskara je svake godine izvor velikog ponosa za zaposlene u PwC. Ove godine se radujem saradnji sa Martom te u ime kompanije PwC i Akademije želim da se zahvalim Riku Rosasu koji je tokom 14 godina besprekorno obavljao svoju dužnost.”

Kompanija PwC vrši nadzor nad celokupnim procesom glasanja: pomaže da se obezbede integritet i tačnost glasanja, ima isključivu nadležnost nad glasanjem i prebrojavanjem glasova i odgovorna je za očuvanje poverljivosti rezultata glasanja. Kalinan i Ruiz predvode „ćutljiv “tim računovođa koji već deset godina obavlja prebrojavanje glasova na isti način i time obezbeđuju visok stepen tačnosti i poverljivosti.

Nakon prijema popunjenih glasačkih listića i prebrojavanja glasova od strane PwC, Kalinan i Ruiz uče napamet imena svih dobitnika i pripremaju dva odvojena kompleta koverata sa njihovim imenima. Komplete sa kovertama Kalinan i Ruiz lično nose do mesta na kojem se odvija ceremonija dodele nagrada, i to odvojenim tajnim rutama. Tokom prenosa ceremonije Kalinan i Ruiz se sve vreme nalaze iza scene i koverte sa imenima dobitnika daju direktno u ruke prezentera nagrada neposredno pre njihovog izlaska na scenu.

“Naša dugogodišnja saradnja sa PwC zasniva se na integritetu ove kompanije i našem poverenju u nju,” kaže Don Hadson (Dawn Hudson), izvršni direktor Akademije “Radujemo se saradnji sa Martom, Brajanom i kompanijom PwC u godinama koje dolaze.”

Članovi Akademije sa pravom glasa otpočeli su glasanje za nominacije u ponedeljak, 29. decembra 2014, a nominacije su saopštene u četvrtak, 15. januara 2015. godine. Listići za konačno glasanje biće spremni u petak (6. februara 2015), u 08.00, a popunjeni glasački listići dostavljaju se u utorak, 17. februara 2015. godine do 17.00.

Pročitajte i ovo...