Home VestiEkonomija Povučen zakon o privatizaciji „Trepče“

Povučen zakon o privatizaciji „Trepče“

by bifadmin

Kosovska Vlada je saopštila da su izmene Zakona o javnim preduzećima povučene zbog činjenice da u njima nisu precizno definisani rokovi obaveza koje Kombinat „Trepča“ ima prema kreditorima, prenosi eKapija.

Na sednici kosovske vlade je odlučeno da se izradi poseban zakon o „Trepči“, u kojem bi bila precizirana sva pitanja bitna za tu firmu koja je jedan od najznačajnih ekonomskih činilaca Kosova.

Sednici Vlade prisustvovali su i predstavnici Srpske liste u Vladi Kosova i saglasili se sa odlukom da se izmene Zakona povuku.

Prethodno je portal Koha.net objavio da je premijer Kosova Isa Mustafa odlučio da povuče iz skupštinske procedure izmene Zakona o javnim preduzećima i da se pripremi poseban zakon o „Trepči“. Prema tom portalu, povod za takvu odluku premijera je to što u novom zakonu o javnim preduzećima nije predviđen način izmirivanja obaveza od 1,4 milijardi evra koje, prema procenama, ima „Trepča“.

Portal je naveo je odluka doneta sinoć nakon razgovora koje je Mustafa zajedno sa zamenikom premijera Hašimom Tačijem i ministrom pravde Hajredinom Kučijem, imao sa ambasadorima najznačajnijih zemalja Zapada.

Pročitajte i ovo...