Home Vesti Ultimativni luksuz Radisson Blu Old Mill hotela u Beogradu

Ultimativni luksuz Radisson Blu Old Mill hotela u Beogradu

by bifadmin

 

Novootvoreni hotel Radisson Blu Old Mill ističe se originalnošću i luksuzom. Na svakom koraku hotela gosti se susreću sa uzbudljivim dizajnerskim detaljima specijalno osmišljenim upravo za Radisson Blu Hotel. U skladu sa svetskim arhitektonskim trendovima, hotel predstavlja autentičnu kombinaciju rekonstruisanog spomenika kulture i višespratnih kula u staklu koje ga okružuju.

Radisson Blu Old Mill otvoren je u objektu zdanja parnog mlina iz 1902. godine, koji je pod zaštitom države. Stari mlin je u potpunosti zadržao autentični spoljašnji izgled. Na obnovljenom trgu postavljeni su i originalni stubovi iz objekta. Enterijer hotela ukrašen je brojnim simbolima Beograda i Srbije, koji su predstavljeni na moderan način. Lobi Radisson Old Blu Milla dizajniran je da asocira na reke Savu i Dunav, pa su zidovi osmišljeni kao stilizovani talasi.

Unutrašnjost je prilagođena potrebama hotela, s tim da je iskorišćeno sve što je bilo moguće da se reciklira ili prilagodi novoj funkciji – kao na primer, pozadina recepcije, gde je rezervoar Staroga mlina, ispeglan i upotrebljen za paravan recepcije hotela. Sve cigle su, nakon rušenja Starog mlina, očišćene i vraćene na svoje mesto potpuno autentičnog izgleda.

Osim 236 moderno i stilski opremljenih soba – koje uključuju specijalne usluge poput besplatne brze internet konekcije, Express odjavljivanja ili Super doručka – u okviru hotela nalazi se OMB Larder + Lounge, wellness deo i veliki parking. Takođe, deo hotela je i prostor za sastanke, površine 500 kvadratnih metara, koji se sastoji od šest konferencijskih sala sa najsavremenijom audio-video tehnikom.

???????????????????????????

Poslednji deseti sprat namenjen je pravim hedonistima. Tu su smešteni najluksuzniji apartmani sa pogledom na Novi Beograd. Hotel raspolaže i sa četrnaest izuzetno luksuznih apartmana u kojima su gostima omogućene specijalne usluge. Posebna pažnja posvećena je detaljima, pa se tako u svakoj sobi na zidu nalaze slike napravljene od fotografija nekadašnjeg Starog mlina. Zidovi hotelskih soba, koje se nalaze u delu starog mlina, napravljeni su od originalnih cigala starog mlina. One su izvađene, očišćene i vraćene na prvobitno mesto. U kulama, zidovi soba su ručno oslikani i predstavljaju prava umetnička dela. U pitanju su neobične 3D slike, delo umetničkog studija Strauss & Hillegaart. Nameštaj i pokućstvo su vrhunskog kvaliteta i dopremljeni su sa svih meridijana od Italije do Afrike i Azije.

OMB Larder + Lounge nudi specijalitete tradicionalne srpske kuhinje sa potpuno novim, savremenim pristupom u spremanju hrane, primenom najsavremenijih kulinarskih tehnika i upotrebom najkvalitetnijih domaćih i sezonskih namirnica, poštujući filozofiju održivog razvoja. Jedan od specijaliteta hotela je sladoled koji se pravi pomoću tečnog azota, čija temperatura iznosi 190 stepeni Celzijusovih ispod nule.

Radisson Blu Old Mill u brojkama:
– U hotel je investirano 55 miliona evra
– 370.875 komada starih cigala je očišćeno i ponovo upotrebljeno u gradnji objekta
– 1.320.000 kg gvožđa je ugrađeno
– 13.110 kubnih metara betona utrošeno tokom gradnje
– 155.800 granitnih kocki je postavljeno kod ulaza
– 48 stabala raznog drveća je zasađeno oko objekta
– 19.400 komada nameštaja i unutrašnjih detalja je korišćeno u opremanju hotela

Pročitajte i ovo...