Home VestiIT i nauka CLO tehnologija za bolji kvalitet slike na platnu

CLO tehnologija za bolji kvalitet slike na platnu

by bifadmin

Epson projektori su se u proteklih nekoliko godina po prodaji približili prometu skupih televizora.

To uopšte nije nelogično s obzirom da većina naprednih projektora nudi veoma dobar prikaz slike, fantastičnu reprodukciju boja i maksimalan komfor u radu. Kompanija Epson je na ovom polju jedan korak ispred ostalih, kako po pitanju reprodukcije boja i detaljnosti, tako i u smslu kvaliteta osvetljenja i jasnoće slike.

Ova kompanija je zbog toga razvila CLO tehnologiju koja omogućava da slika iz svih uglova izgleda svetlo, jasno i prijatno za oči. Snop svetla koji pada na platno je ujednačen i to je u suštini glavna prednost Epson-ove CLO tehnologije. Pomenuta ujedno neopterećuje previše lampu tako da je životni vek iste prilično dug.

Prirodnost boja postignut je 3LCD tehnologijom, koja omogućava besprekoran prikaz boja, ali i njihovu odličnu vidljivost bez obzira iz kog ugla se gledaju filmovi ili prezentacije.
U osnovi 3LCD tehnologija je donela do 10 puta bolju sliku, tj. bolju reprodukciju boja u odnosu na bilo koju tehnologiju koju danas možemo naći kod konkurentskih modela. Upravo zbog toga Epson je u više navrata do sada osvajao najprestižnije svetske nagrade za prikaz i reprodukciju boja. O besprekornoj reprodukciji boja sa Epson-ovim projektorima dosta govori i podatak da se većina svetskih filmova na velika platna upravo projektuje sa njih.

Pročitajte i ovo...