Home VestiBiznis & Finansije Srbija u ponedeljak očekuje odobravanje aranžmana iz predostrožnosti sa MMF

Srbija u ponedeljak očekuje odobravanje aranžmana iz predostrožnosti sa MMF

by bifadmin

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda na sastanku u ponedeljak odobriti Srbiji aranžman iz predostrožnosti. Geri Rajs portparol MMF nije na brifingu 19, februara odgovorio novinaru na pitanje da li bi aranžman Srbije i MMF mogao doći u opasnost zbog toga što nije pronađeno rešenje za Železaru Smederevo. On je novinaru rekoa da će mu odgovoiti posle brifinga.

„Sve drugo, osim dobijanja aranžmana, bilo bi veliko iznenađenje i razočaranje“, izjavio je predsednik vlade Tanjugu.

„Verujem da ćemo dobiti odobrenje direktora MMF-a, i to će biti veliki signal investitorima da dolaze u Srbiju. To je signal i za građane, da smo dobro radili i da smo, što je mnogo važnije, na dobrom i na sigurnom putu“, poručio je premijer.

Vlada je, naveo je premijer, realizovala sve prethodne mere koje su važne za dobijanje aranžmana s tom međunarodnom institucijom. Premijer je naglasio da, u trenutku kad u dobrom delu Evrope ima zemalja koje ne znaju kojim putem žele da idu, Srbija preduzima jedan hrabar, težak, ozbiljan i odgovoran put, a aranžman sa MMF-om će biti signal da je to tako.

Predstavnik u Srbiji Daehaeng Kim je pozdravio donošenje srpskog budžeta za 2015 i u svom saopštenju ocenio da je on u skladu sa zaključcima usvojenim tokom susreta MMF i predstavnika Srbije u Beogradu u novembru.

Izvor: Tanjug, sajt mmf

Pročitajte i ovo...