Home VestiEkonomija Domaći proizvođači traže mogućnost da učestvuju na tenderu

Domaći proizvođači traže mogućnost da učestvuju na tenderu

by bifadmin

 

Povodom tendera koji je Elektroprivreda Srbije raspisala 15. decembra 2014. godine za uvođenje sistema pametnog merenja električne energije, Privredna komora Srbije obratila se nadležnim ministarstvima, apelujući da se omogući uključivanje domaćih proizvođača u ovaj projekat i očuva ispravnost tenderske procedure.

PKS se zalaže da se domaćim proizvođačima pod istim, ravnopravnim uslovima sa stranom konkurencijom, obezbedi pravo učešća u davanju ponuda na tenderima koje raspisuje Elektroprivreda Srbije, uz poštovanje tržišta i domaćih zakona. PKS je uputila apel ministarstvima rudarstva i energetike, privrede, finansija i trgovine, turizma i telekomunikacija.

Grupacija proizvođača opreme za merenje električne energije, organizovana pri Privrednoj komori Srbije, predstavlja 11 domaćih proizvodnih kompanija, raspoređenih po celoj Srbiji, od Niša i Bora do Bačke Palanke, sa preko 600 zaposlenih i 20 miliona evra prihoda na godišnjem nivou.

Izbor domaćih proizvođača za nosioce ovog posla, što predstavlja poslednju šansu da se oživi naša elektronska industrija, Srbiji bi donelo ogroman finansijski rezultat, otvaranje novih 1.500 radnih mesta i veliki izvozni potencijal visokotehnoloških proizvoda, navodi se u apelu.

S obzirom na ovako velike mogućnosti koje projekat donosi našoj zemlji, domaći proizvođači nadaju se brzom odgovoru ministarstava i pozitivnom rešenju apela PKS, kaže se u zvaničnom saopštenju komore.

Pročitajte i ovo...