Home VestiEkonomija Dunav Osiguranje lider u neživotnom osiguranju

Dunav Osiguranje lider u neživotnom osiguranju

by bifadmin

Kompanija “Dunav osiguranje” u 2014. godini zadržala je lidersku poziciju u Srbiji u segmentu neživotnih osiguranja, kako po pitanju ukupne premije, tako i po tržišnoj zastupljenosti, izjavio je danas direktor Direkcije za prodaju neživotnih osiguranja “Dunav osiguranja” Zvonko Zindović.

U prošloj godini “Dunav osiguranje” prodalo je više od milion polisa neživotnog osiguranja, što predstavlja povećanje za više od 70.000 novih polisa u odnosu na prethodnu godinu, naveo je Zindović.
Najzastupljenija polisa je ona za osiguranje od auto-odgovornosti, i tu je kompanija “Dunav” osigurala više od 600.000 vlasnika vozila od auto-odgovornosti, što čini oko 30 odsto tržišta osiguranja u Srbiji, kazao je Zindović.

Što se tiče naplate šteta, Zindović je rekao da je “Dunav osiguranje” u 2014. godini isplatila 116.000 odštetnih zahteva, a ukupan iznos isplaćenih šteta je preko sedam milijardi dinara. Prosečna isplaćena šteta je oko 60.000 dinara, a stepen ažurnosti isplaćivanja šteta je 97 procenata, što pokazuje poverenje tržišta, fizičkih i pravnih lica u Kompaniju “Dunav osiguranje”, kazao je Zindović.

Reagujući na ocenu, koja se čula tokom Kopaonik biznis foruma, da se osiguravači nedovoljno bave edukacijom stanovništva u toj oblasti, direktor Direkcije za životno osiguranje “Dunav osiguranja” Aleksandar Kojić rekao je da je ta osiguravajuća kompanija 2013. pokrenula kampanju „Odgovorno življenje“ i da je do sada održala više od četrdesetak tribina.

Kojić je napomenuo da je “Dunav osiguranje” tu kampanju organizovalo u saradnji sa Savezom učitelja Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete. Nastavak te akcije je stipendijsko osiguranje života za decu, gde će” Dunav osiguranje” pod sloganom „Prijatelji iz detinjstva“ decu, čiji roditelji ugovore polise životnog osiguranje stipendijske rente, nagrađivati sa 50 evra za postignut odličan uspeh sa prosekom 5,00 na kraju svake školske godine, najavio je Kojić.

Pročitajte i ovo...