Home VestiEkonomija Besplatan program mentorstva za mala i srednja preduzeća

Besplatan program mentorstva za mala i srednja preduzeća

by bifadmin

Malim i srednjim preduzećima u Srbiji na raspolaganju je besplatan program mentorstva koji sprovodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj u saradnji sa Vladom Japana preko Japanske agencije za međunarodnu saradnju – JICA.

Rok za prijavu svih zaintersovanih preduzeća je 15. maj 2015. godine.

Ovaj program je od 2010. do 2014. godine obuhvatio preko 420 firmi u Srbiji, koje su ga ocenile kao veoma koristan za unapređenje poslovanja. Nacionalna agencija za regionalni razvoj sprovodi i nezavisnu evaluaciju korisnika mentoringa u prethodnim godinama realizacije, a koja je pokazala da zahvaljujući ovoj usluzi firme ostvaruju u proseku 10% povećanja prodaje, profita i broja zaposlenih.

Realizaciju mentoring programa sprovodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama i centrima za razvoj malih i srednjih preduzeća u Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Rumi, Beogradu, Požarevcu, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Novom Pazaru, Nišu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru, Kruševcu, Lajkovcu i Loznici.

Prijava za besplatan mentoring program je jednostavna i sastoji se iz 3 koraka:
• Potrebno je preuzeti i popuniti obrazac prijave sa sajta www.narr.gov.rs (link: KONKURSI-Mentoring za 100 novoosnovanih i postojećih MSPP i klastere) ili u prostorijama regionalnih agencija i centara
• Prikupiti dokumentaciju (od 1 do 4 dokumenta, u zavisnosti od vrste firme)
• Poslati prijavu i dokumenta poštom ili dostaviti lično u regionalne centre

Zainteresovani kandidati mogu podneti prijavu u tri kategorije:
1. Novoosnovani privredni subjekti (privredna društva i preduzetnici) – registrovani posle 1. marta 2014. godine;
2. Postojeći privredni subjekti – registrovani pre 1. marta 2014. godine.
3. Klasteri

Pročitajte i ovo...