Home VestiEkonomija „Zemun park“ – izraelska grinfild investicija u Beogradu vredna 25 miliona evra

„Zemun park“ – izraelska grinfild investicija u Beogradu vredna 25 miliona evra

by bifadmin

Prvi ritejl park u Beogradu biće otvoren 28. maja u Zemunu, pod imenom “Zemun park”. U prvoj fazi Park će se prostirati na 16.000 kvadratnih metara i zapošljavaće 300 ljudi, sa tendencijom rasta. Naime, projekat će biti realizovan u više faza – druga će otpočeti odmah posle otvaranja objekata izgrađenih u prvoj.

Ovaj šoping park je rezultat izraelske grinfild investicije od 25 miliona evra, koliko je Mivne grupa do sada uložila u njega. Prema rečima Nira Makdasija, regionalnog direktora Grupe, poverenje treba nam uliva činjenjica da ovaj projekat sufinansira EBRD, a iza njega stoji i već pomenuta izraelska vodeća grupacija iz oblasti upravljanja imovinom i izgradnje komercijalnih sadržaja, koja rukovodi sa više od 4 miliona kvadrata širom sveta. Ona, Mivne Grupa, je ćerka firma Fishman Grupe, koja je u Srbiji poznata po brendu Home centar.

Kompanija nije ušla u ovaj posao bez detaljne analize ulaganja i benefita. Analiza je pokazala da postoji veliko interesovanje za ovakvu vrstu šoping centara, prostranih, prizmenih, sa više parking mesta, i brojnim zabavnim sadržajima.

„Biće tu i predstavništva brojnih renomiranih, domaćih i stranih marki, poseban deo za zabavu i najveća dečja igraonica u Srbiji na preko 1.620 kvadrata“, rekao je na predstavljanju ovog Parka njegov direktor Miša Marković.

Ritejl park će se nalaziti pored tržnog centra Metro a biće najbliži građanima Zemuna, Novog Beograda, Zemun polja, Batajnice, Altine, Ugrinovaca, kao i mesta sa druge strane Dunava, tačnije Borče, Ovče i Krnjače zahvaljujući nedavno izgrađenom mostu.

Procenjeno je da će biti posećen i od strane zaposlenih u okolnim poslovnim kompleksima i od strane vozača na veoma prometnom putu za Novi Sad kojim svakodnevno prolazi na hiljade automobila. Da je interesovanje za njega veliko pokazuje i podatak da je 98% prodajnih površina do sada izdato, uglavnom velikim i poznatim brendovima. Očekuje se da će ka novom „hramu kupovine“ gravitirati više od 400.000 stanovnika prestonice. S obzirom na činjenicu da se parcela na kojoj se gradi Park prostire na 77.000 kvadratnih metara, biće dovoljno mesta za parking, a pošto projekat podržava i lokalna samouprava, investitori su dobili obećanje da će i linije javnog prevoza biti produžene do istog.

Pročitajte i ovo...