Home VestiEkonomija AXA Grupa: Prihodi u porastu

AXA Grupa: Prihodi u porastu

by bifadmin

 

Rast u svim oblastima obeležio je poslovanje AXA Grupe u prvom kvartalu. Ukupni prihodi dostigli su 31,5 milijardi evra, što je za 2 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je na konferenciji za novinare u sedištu kompanije u Parizu.

Vodeća linija biznisa za AXA Grupu i dalje je životno osiguranje. Sa 17,5 miliona evra ostvarene premije, životno osiguranje čini više od 55 odsto ukupnog portfelja kompanije. U poređenju sa prethodnom godinom u životnom osiguranju premija je veća za 2 odsto. U neživotnom osiguranju premija je takođe veća za 2 odsto, a zahvaljujući rastu kako u oblasti osiguranja privrede tako i u sektoru osiguranja stanovništva, ostvarena je ukupna premija od 11,4 milijarde evra. U upravljanju imovinom i sredstvima, trećoj osnovnoj liniji biznisa, prihod iznosi 1 milijardu evra, što je 7 odsto više nego u istom periodu 2014. godine.

Stabilnost kompanije potvrđuje nivo solventnosti, koji je na 279 odsto, čime se potvrđuje zavidan nivo kapitala i sposobnost kompanije da u svakom trenutku odgovori na preuzete obaveze.

Pročitajte i ovo...