Home VestiEkonomija Veliki skup stručnjaka iz oblasti kontrolinga u Beogradu

Veliki skup stručnjaka iz oblasti kontrolinga u Beogradu

by bifadmin

Međunarodno udruženje kontrolera ICV (International Controlling Association) organizovaće 20. maja u Beogradu najveći skup u ovom delu Evrope iz oblasti kontrolinga koji će okupiti više od 400 eksperata iz oblasti kontrolinga, finansija, i menadžmenta koji rukovode najvećim privatnim, državnim i internacionalnim kompanijama u Srbiji.

Kontroling je inače tajna uspeha nemačkih kompanija. To je nov način analize poslovanja kompanije, koji omogućava menadžerima da donose kvalitetnije odluke. Kontroling je nastao u Nemačkoj 1971. a od 2011.godine počele su da ga koriste i velike kompanije koje posluju u Srbiji, pa je i u našoj zemlji počelo da se stvara jezgro ljudi koji nose titulu kontrolera, osobe od čijih procena i analiza često zavisi budućnost čitavih projekata, proizvoda, otvaranje ili zatvaranje radnih mesta.

Veština dobrog kontrolera ogleda se u tome da u moru informacija „izvuče“ one najvažnije na osnovu kojih se mogu doneti najbolje poslovne odluke. Baratanje svim tim podacima zahteva posebno znanje, pa su danas iskusni kontroleri jedno od najtraženijih zanimanja u kompanijama.

Kontroleri se mogu opisati i kao „navigatori“ i „suvozači“ menadžera. Kontroleri su biznis partneri menadžera i ekonomska savest kompanija.

Na ovom skupu pod nazivom „3.ICV Kongres controllera – Kontroler kao biznis partner“ u našoj predstavnici biće predstavljena iskustva i primene kontrolinga u Srbiji, okruženju i svetu.

Udruženje kontrolera ICV samo u Nemačkoj ima više od 8.000 članova, a u Srbiji više od 220. Kontroleri su obično stručnjaci sa titulom diplomiranih ekonomista, njihova prosečna starost je 35 godina a u čak 66 posto slučajeva su žene.

Pročitajte i ovo...