Home VestiEkonomija Coca-Cola Hellenic Srbija: Smanjenje potrošnje energije, povećanje ulaganja u lokalnu zajednicu

Coca-Cola Hellenic Srbija: Smanjenje potrošnje energije, povećanje ulaganja u lokalnu zajednicu

by bifadmin

U periodu od 2007. do 2014. godine potrošnja energije po litru proizvedenog pića smanjena je za 35 odsto. Protekle godine u razvoj lokalne zajednice uloženo je blizu 30 miliona dinara, kaže se u najnovijem Izveštaju o održivom poslovanju za 2014. godinu kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija.

„Verujemo da je uspeh kompanije usko povezan sa opštim razvojem lokalne zajednice. Naš doprinos je iz godine u godine sve vidljiviji u oblasti zaštite životne sredine, podrške zajednici kroz pomaganje ugroženima, promovisanje edukacije mladih i promovisanje aktivnog načina života“, izjavila je Biljana Smiljkovska, direktorka lanca snabdevanja Coca-Cola Hellenic Srbija.

Samo 2014. godine kroz različite projekte usmerene na promociju aktivnog života pokrenuto je preko 80.000 ljudi da se bave fizičkom aktivnošću. Kada je u pitanju smanjivanje uticaja poslovanja kompanije na životnu sredinu, u periodu od 2007. do 2014. godine potrošnja energije po litru proizvedenog pića smanjena je za 35 odsto. Protekle godine u razvoj lokalne zajednice uloženo je blizu 30 miliona dinara, dok je podrška zajednici pružena i u vidu donacije Coca-Cola sistema od preko milion dolara nakon majskih poplava.

Pročitajte i ovo...