Home VestiEkonomija Peta međunarodna “Konferencija za mlade ekonomiste” održana u Beogradu

Peta međunarodna “Konferencija za mlade ekonomiste” održana u Beogradu

by bifadmin

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu je u saradnji sa Fondacijom UniCredit i univerziteti i UniCredit Bankom i ove godine, 26. i 27. juna, organizovao dvodnevnu međunarodnu “Konferenciju za mlade ekonomiste“. Pokrenuta još 2011. godine, ova godišnja konferencija ima za cilj da pruži podršku mladim istraživačima iz celog sveta u njihovom daljem razvoju.

Učesnici koji su u Beograd došli sa vodećih svetskih univerziteta (New York University, London School of Economics, Oxford, European Institute Florence, Universitat Pompeu Fabra, WU Beč, i drugi), imali su priliku da predstave svoje radove i da od uglednih svetskih i domaćih profesora iz oblasti ekonomije i finansija dobiju povratne informacije i savete kako bi unapredili svoja istraživanja radi objavljivanja radova u nekim od renomiranih međunarodnih naučnih časopisa. Za konferenciju je prijavljeno preko 160 radova, a 12 najboljih je imalo čast da ih javno predstavi.

Drugog dana konferencije, Programski odbor je, u skladu sa prezentacijama učesnika, izabrao najbolji rad „Ublažiti propast: Izbor banaka između sistematskog i idiosinkratičkog rizika“, čiji je autor Una Savić, (LondonSchool of Economics), dok je Fondacija UniCredit i univerziteti obezbedila novčanu nagradu u iznosu od 1.500 evra. Pored toga, Fondacija UniCredit i univerziteti je učestvovala u finansiranju putnih troškova za 7 učesnika.

Pročitajte i ovo...