Home VestiEkonomija Povećanje plata za 360.000 ljudi

Povećanje plata za 360.000 ljudi

by bifadmin

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su se stekli uslovi da se u avgustu za 360.000 ljudi u prosveti, zdravstvu, vojsci, polliciji i socijalnim radnicima značajno povećaju plate kao i da će se povećati penzije.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će plate i penzije biti povećane i onima kojima u prethodnom periodu nisu bile smanjene. Prema njegovim rečima, plate će značajno biti povećane, dok povećanje penzija „neće biti veliko, ali ni simbolično“.

Premijer je kazao da su se stekli uslovi da se u avgustu krene u razgovore sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o povećanju penzija i plata koje, kako je istakao, neće biti simbolično, ali će svakako biti manje od onoga što bi MMF dozvolio.

Deficit do kraja jula iznosi 25 milijardi dinara, što je 2,78 odsto bruto društveno proizvoda, a prema zvaničnim podacima, zbog povećanih naplata PDV za šest milijardi, akciza 5,5 i neporeskih prihoda u iznosu 1,1 millijardi dinara, došlo u situaciju da se u krene u razgovore o povećanju plata i penzija.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...