Home VestiEkonomija Vip povećao broj korisnika u Srbiji za 3%

Vip povećao broj korisnika u Srbiji za 3%

by bifadmin

U toku prvih šest meseci 2015. godine kompanija Vip mobile ostvarila je prihod od 11,1 milijardi dinara, što je po uporedivoj osnovi 9% više u odnosu na isti period prošle godine. Do kraja juna 2015. Vipu se pridružilo više od 2,1 miliona korisnika, što je porast od 3% u odnosu na 2014. dok tržišno učešće kompanije iznosi 22,4%.

„Održali smo trend održivog rasta u svim segmentima poslovanja, uprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, činjenici da, usled nižih prihoda domaćinstava, korisnici optimizuju svoju mobilnu komunikaciju, i značajnim investicijama u poslovanje i mrežu. Od januara do juna Vip je uložio više od 24 miliona evra, najvećim delom u uvođenje i širenje prve 4G LTE mreže u Srbiji, i modernizaciju postojeće 3G i 2G mreže širom zemlje. Planiramo da u ovoj godini uložimo više od 30 miliona evra u našu mrežnu infrastrukturu’’, kaže Andreas Graf, direktor/CFO Vip mobile. ,

Vip mobile je i dalje najveći grinfild investitor u Srbiji jer je u poslovanje do sada uloženo 878,6 miliona evra. Kompanija zapošljava preko 900 domaćih stručnjaka i menadžera i svoje usluge pruža na preko 330 prodajnih mesta širom Srbije, uključujući 84 Vip centara.

Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće kompanije iz oblasti telekomunikacija u centralnoj i istočnoj Evropi, koja je u prvom polugodištu 2015. godine ostvarila prihode od 1,94 milijarde evra. Grupa je prisutna u 8 zemalja regiona, zapošljava oko 16.000 ljudi i ima gotovo 23 miliona korisnika.

Pročitajte i ovo...