Home VestiEkonomija Banca Intesa nastavlja sa snižavanjem kamatnih stopa na dinarske kredite

Banca Intesa nastavlja sa snižavanjem kamatnih stopa na dinarske kredite

by bifadmin

Banca Intesa je snizila kamatne stope na dinarske gotovinske kredite, pozajmice za refinansiranje sa mogućnošću dobijanja dodatne gotovine, kao i zajmove za kupovinu automobila. Smanjenje kamatnih stopa za pojedine gotovinske kredite iznosi i do 3,4 procentna poena, a građani za kredite po povoljnijim uslovima mogu aplicirati u svim ekspoziturama banke.

„Aktuelna situacija na tržištu reflektovana u cenovnoj stabilnosti i postepenom smanjenju referentne kamatne stope Narodne banke Srbije omogućila nam je da nastavimo trend snižavanja kamatnih stopa na dinarske kreditne proizvode koje su u Banca Intesa u konstantnom opadanju od početka 2014. godine. Imajući u vidu očekivanja i potrebe naših klijenata, u proteklom periodu smo u nekoliko navrata korigovali ponudu dinarskih proizvoda i ponudili građanima pristupačnije zajmove, što je rezultiralo i rastom gotovinskih dinarskih plasmana Banke od 21 odsto u prvih sedam meseci 2015. u odnosu na isti period prethodne godine“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora Banca Intesa i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom.

Kamatne stope na Intermezzo Keš kredit u dinarima, jedinstveni model gotovinskog zajma koji omogućava odlaganje plaćanja mesečne rate, kao i na dinarski kredit za refinansiranje sa mogućnošću dobijanja dodatne gotovine, su fiksne i sada se kreću od 16,50 odsto godišnje. Oba modela kredita Banka odobrava u iznosu do 1.200.000 dinara sa maksimalnim periodom otplate do 72 meseca.

Kada je reč o gotovinskom Senior Keš kreditu u domaćoj valuti namenjenom penzionisanim građanima, kamatna stopa je snižena na 17,98 odsto fiksno na godišnjem nivou, a maksimalni iznos zajma povećan je sa 500.000 na 700.000 dinara. Ova pozajmica se plasira uz maksimalan period otplate do 60 meseci.

U slučaju kredita za kupovinu novih i polovnih motornih vozila od pravnih i fizičkih lica koji se odobrava u dinarima, kamatna stopa je takođe fiksna i sada iznosi od 15,20 odsto na godišnjem nivou. Ovaj model kredita dostupan je u maksimalnom iznosu do 3.600.000 dinara za kupovinu vozila od pravnih lica, odnosno do 600.000 dinara za kupovinu od građana. Period otplate kredita iznosi do 72 meseca.

Pročitajte i ovo...