Home VestiEkonomija Generali Grupa: Ostvaren snažan rast premija.

Generali Grupa: Ostvaren snažan rast premija.

by bifadmin

U prvom polugođu 2015. operativni rezultat je porastao za 11,3% na 2,8 milijarde evra, što je najbolji učinak ostvaren u poslednjih osam godina, dok je neto profit porastao na 1,3 milijardu (+21.6%).

Ukupna premija na nivou Grupe iznosi preko 38 milijardi evra (+7,3%), zahvaljujući snažnom rastu premija životnog osiguranja (+10,6%), i poboljšanju premije na svim tržištima. Segment neživotnog osiguranja je takođe zabeležio pozitivne rezultate, kaže se u kompanijskom saopštenju.

“Za samo tri godine ostvarili smo jedan od najsloženijih programa transformacije ikada sprovedenih u industriji osiguranja. Ovi odlični polugodišnji rezultati pokazuju kako se Generali transformisao – uprkos veoma izazovnom okruženju – u globalnu Grupu koja je veoma profitabilna i stabilna po pitanju kapitala, sa obnovljenom i inovativnom ponudom proizvoda koja nam dozvoljava da održimo atraktivne stope rasta prihoda na većini tržišta na kojima poslujemo. Ovi rezultati predstavljaju najbolju polaznu tačku za sprovođenje novog strateškog plana za period 2015-2018. koji smo predstavili u maju, zasnovanog na prosečnom godišnjem rastu generisanja novca od 50%, distribuciji dividendi u vrednosti od preko 5 milijardi evra u naredne 4 godine i daljem smanjenju troškova u iznosu od 500 miliona evra od 2016. do 2018, održavajući operativnu stopu prinosa na kapital iznad 13%. Očekujemo da neto rezultat znatno poboljšamo na kraju godine u poređenju sa 2014. godinom, održavajući visok rast profitabilnosti dostignut u prvoj polovini ove godine“, izjavio je generalni direktor Generali Grupe, Mario Greco.

Pročitajte i ovo...