Home VestiEkonomija Zastava oružje najveći neplatiša

Zastava oružje najveći neplatiša

by bifadmin

Poreska uprava Srbije objavila je spisak najvećih poreskih dužnika na kojem je 428 aktivnih preduzeća, 791 firma koja je u stečaju i likvidaciji, 183 koje su u restrukturiranju, 461 koja je brisana iz registra, i 206 firmi kojima je privremeno oduzet poreski identifikacioni broj (PIB).

Najveći poreski dužnik među aktivnim preduzećima na kraju juna 2015. godine bilo je kragujevačko preduzeće Zastava oružje čiji je dug 7,8 milijardi dinara.

Sledi Krušik Valjevo (2,6 milijardi), zatim Monus iz Beograda (2,5 milijardi) koji je podneo zahtev za reprogram duga, PPT Namenska iz Trstenika (2,1 milijarda), Kompanija Borba (1,8 milijardi).

Među najvećim dužnicima su i Sloboda iz Čačka (1,1 milijarda), Lola livnica iz Beograda (960 milona dinara), Mera invest (911 miliona).

Veliki poreski dužnici su i Magma, Mitrosrem, Farmakom, Agroživ, Zekstra grupa, Beneton Srbija, Vujić Valjevo, Kompanija Novosti, Komgrap, RTS, fudbalski klubovi „Crvena zvezda“ i „Partizan“.

Na spisku poreskih dužnika je i 798 preduzetnika, a najveći dug ima Milan Vasiljković, vlasnik zidraske radnje „Zelena jabuka“ iz Smederevske Palanke, čiji je dug oko 119,3 miliona dinara.

Poreska uprava nema mogućnost da prinudno naplati dug od preduzeća koja su u stečaju ili restrukturiranju. Među preduzećima koja su u stečaju najveći dužnik je Beobanka čiji je dug 31,1 milijardu i Investbanka sa dugom od 23,3 milijarde dinara.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...