Home VestiIT i nauka Apple predstavio iPhone 6s i iPhone 6s Plus, kao i najveći tablet do sada

Apple predstavio iPhone 6s i iPhone 6s Plus, kao i najveći tablet do sada

by bifadmin

Kompanija Apple je sinoć na svom događaju koji je u realnom vremenu pratilo mnoštvo ljudi širom sveta predstavila predstavila najveći tablet do sada i iPhone 6s i iPhone 6s Plus.

Tablet iPad Pro ima dijagonalu od 12.9 inča i 5.6 miliona piksela, što je najviše na jednom iOS uređaju ikad. Odvojeno od ovog uređaja kupuje se i Apple Pencil, olovka za precizno upravljanje istim, koja čini da crtanje i skiciranje budu izuzetno fluidan i prirodan posao.

Podsistem Multi-Touch™ ekrana unutar iPad Pro uređaja je redizajniran tako da bolje radi sa Apple olovkom, te da potpuno smanji kašnjenje i isporuči veliku preciznost za aktivnosti kao što su likovne ilustracije ili detaljni 3D dizajn.

Nova Smart Keyboard (pametna tastatura) dodatno proširuje upotrebnu vrednost iPad Pro kategorije uređaja, jer je sada tu tastatura pune veličine, koja je u isto vreme tanka i izdržljiva.

Na pomenutom događaju proizvođač iPoda i iPhonea iznenadio je svoje najveće fanove pohvalivši uspehe Majkrosofta i predstavivši tablet računar koji koristi program Adoba (Adobe). Ovaj novi tablet Applea kompatibilan je sa Majkrosoftovim programskim paketom ofis 365 (Office).
iPhone 6s i iPhone 6s PlusiPhone 6s i iPhone 6s Plus su najnapredniji iPhone uređaji do sada koji imaju Multi-Touch interfejs. Novi iPhone modeli stižu sa 3D Touch funkcijom, koja oseća jačinu pritiska na ekran i omogućava korisnicima da na intuitivne nove načine pristupe funkacijama. iPhone 6s i iPhone 6s Plus stižu sa Retina HD ekranima koji su načinjeni od najjačeg stakla koje je ikad bilo na jednom pametnom telefonu kao i od aluminijuma serije 7000, posebne legure koja se koristi i u vazduhoplovnoj industriji, uz predivne metalne finiše koji sada uključuju i “rose gold” opciju.

iPhone 6s i iPhone 6s Plus nas takođe upoznaju i sa novim pristupom na temu fotografije, koji se naziva “Live Photos” (engl. žive fotografije) i koji oživljava slike beležeći momenat u pokretu. Live Photos, 3D Touch i druga poboljšanja unutar novih iPhone uređaja pokreće A9 čip, koji je dizajnirao Apple, a koji je najnapredniji čip koji se ikad našao u nekom pametnom telefonu. Ovaj čip nudi više performanse, uz sjajnu autonomiju baterije.

Pročitajte i ovo...