Home VestiEkonomija Delez grupa lider u održivom poslovanju Dow Jones indeksa održivosti

Delez grupa lider u održivom poslovanju Dow Jones indeksa održivosti

by bifadmin

Delez grupa uvrštena je u Dow Jones indeks održivog poslovanja (DJSI) za 2015. godinu, sa ukupnom ocenom 73, koja je znatno iznad srednje vrednosti od 43 u toj oblasti poslovanja.

Dow Jones indeks održivog poslovanja predstavlja vodeći standard za kompanije koje integrišu održivost u svoje strategije, a Delez grupa jedan je od četiri maloprodajna lanca na svetu koji su uključeni u DJSI u sektoru maloprodaje hrane i osnovnih namirnica.

„Ovo je izuzetno dostignuće i potvrđuje našu posvećenost tome da budemo lider u održivom poslovanju na svim tržištima na kojima poslujemo“, izjavio je Frans Miler, predsednik i generalni direktor Delez grupe. „Posebno smo ponosni na činjenicu da smo postigli dobre rezultate u svim kategorijama, pogotovo u oblastima koje su u našem strateškom fokusu – održivost privatnih robnih marki i nulta količina otpada. Približili smo se našim ciljevima za 2020. godinu i još jače ugradili održivo poslovanje u strategiju time što smo uspostavili specifičnije i merljivije ciljeve koji će nam pomoći da se poboljšamo i nadogradimo naša dostignuća u održivosti. Naš rezultat odraz je velikih napora 150.000 zapolsenih širom sveta i investicija grupe“.

Pročitajte i ovo...