Home VestiEkonomija Erbas traži dobavljače i u Srbiji

Erbas traži dobavljače i u Srbiji

by bifadmin

Evropski proizvođač aviona kompanija Erbas (Airbus) danas će u Beogradu organizovati susret sa predstavnicima oko 40 preduzeća iz srpske avioindustrije u nameri da u Srbiji pronađe dobavljače delova za svoje proizvode, kao i sa predstavnicima Vojske Srbije.

Prvom delu konferencije “Erbas grupa – Dan dobavljača”, kako je najavljeno, prisustvovaće srpski ministri privrede i odbrane Željko Sertić i Bratislav Gašić, dok će u ime Erbas grupe govoriti Marko Miklis, potpredsednik kompanije i direktor za region Kanade, Evrope i Zajednice nezavisnih država.

Nakon plenarnog dela sledi radni deo konferencije, koji je zatvoren za javnost, a na kome će predstavnici preduzeća iz srpske vazduhoplovne industrije i Vojske Srbije održati više od 70 unapred zakazanih sastanka sa predstavnicima Erbas grupe.

Kompanija Erbas je najveći evropski i jedan od svetskih lidera u vazduhoplovnoj industriji, koja posluje u velikom broju zemalja i sarađuje sa više hiljada dobavljača iz više od 100 zemalja sveta. Za jedan od dugoročnih ciljeva ta kompanija je, kako se navodi, definisala i rast udela dobavljača van granica zapadne Evrope, i to u ukupnom iznosu od 40 odsto do 2020. godine.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...