Home VestiEkonomija Završen treći godišnji konkurs Intesa Farmer

Završen treći godišnji konkurs Intesa Farmer

by bifadmin

Banca Intesa proglasila je pobednike trećeg godišnjeg konkursa Intesa Farmer, izbora za najbolje poljoprivredne proizvođače u kategorijama povrtarstvo, ratarstvo, voćarstvo i stočarstvo. Prema odluci stručnog žirija za pobednike konkursa Intesa Farmer 2015 izabrani su Zoran Šašaroga iz mesta Jaša Tomić u kategoriji Intesa Ratar, Predrag Vidić iz Gospođinaca u kategoriji Intesa Povrtar, Sergej Vujačić iz Vrbasa u kategoriji Intesa Voćar i Kornel Vojčena iz mesta Novo Orahovo u kategoriji Intesa Stočar.

Banca Intesa je najbolje učesnike konkursa nagradila putovanjem na svetsku izložbu EXPO Milano 2015 posvećenu inovacijama i održivoj proizvodnji hrane, kao i vaučerima u vrednosti od 100.000 dinara za kupovinu stočne hrane i repromaterijala.

„Nezapamćene poplave koje su Srbiju pogodile prethodne godine i nanele joj štetu od koje se sektor agrara još uvek oporavlja smenila je velika suša koja će dovesti do pada poljoprivredne proizvodnje u 2015. I u ovakvim okolnostima Banca Intesa je nastojala da bude stabilan oslonac poljoprivrednicima, o čemu svedoče njeni poslovni rezultati, ali i uspeh pobednika konkursa. Posebno mi je zadovoljstvo što smo kao članica grupe Intesa Sanpaolo, zvaničnog globalnog partnera svetske izložbe EXPO Milano 2015, u prilici da ih upoznamo sa najnaprednijim svetskim tehnologijama i održivim praksama u proizvodnji hrane i tako im na još jedan način pomognemo da unaprede poslovanje sopstvenih gazdinstava.“ izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Na treći po redu Intesa Farmer konkurs prijavio se 301 poljoprivredni proizvođač, a komisija je izabrala pobednike na osnovu godišnjih rezultata koje su ostvarili kroz poljoprivrednu proizvodnju, uključenosti članova porodice u proizvodni proces, posedovanja skladištenog prostora, primene modernih tehnologija, ali i urednosti u izmirivanju finansijskih obaveza.

Stručnu komisiju na projektu Intesa Farmer činili su: prof. dr Miladin M. Ševarlić, predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije, Uroš Davidović, urednik emisije „Dobra zemlja“, Predrag Milenović, direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata malog biznisa Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje segmentom klijenata registrovanih poljoprivrednih gazdinstava Banca Intesa, Dragan Cvetinčanin, kreditni specijalista za poljoprivredu Banke i Vojislav Živanović, specijalista za marketing Banca Intesa.
Banca Intesa je pokrenula projekat Intesa Farmer 2013. godine u želji da ukaže na značajnu ulogu agrarnog sektora u celokupnom ekonomskom razvoju zemlje, ali i da kroz afirmaciju najuspešnijih poljoprivrednika doprinese njegovom daljem napretku.

Stratešku posvećenost Banca Intesa sektoru agrara potvrđuju stalne inovacije vezane za proizvode, kao i zabeleženi poslovni rezultati. U prvih osam meseci 2015. godine Banka je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima plasirala oko 4.400 kredita u ukupnom iznosu od preko 16,6 miliona evra, za gotovo 15 odsto više u broju i više od 4,4 odsto u iznosu realizovanih kredita u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, u želji da klijentima obezbedi što povoljnije pozajmice Banca Intesa i 2015. godine učestvuje u realizaciji programa subvencionisanog kreditiranja poljoprivrednih proizvođača Vlade Republike Srbije, u okviru kojeg je do sada odobrila blizu 380 miliona dinara kredita.

Pročitajte i ovo...