Home VestiIT i nauka Digitalna transformacija glavna tema ovogodišnjeg SAP Foruma u Beogradu

Digitalna transformacija glavna tema ovogodišnjeg SAP Foruma u Beogradu

by bifadmin

Kompanija SAP je danas održala jedanaestu godišnju konferenciju za korisnike “SAP Forum Beograd” pod nazivom “Otkrijte jednostavnost”.

Pored novih SAP rešenja koja su predstavljena na ovogodišnjem SAP forumu, veoma interesantan segment foruma je bilo predstavljanje studija slučaja SAP korisnika – Naftna industrija Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kao i “live” prikaz identifikovanja i otklanjanja kvara na dalekovodu Elektromreže Srbije.

 
Digitalna transformacija

“Živimo i radimo u vremenu digitalne ekonomije i kompanije koje žele da održe svoje poslovanje moraju da se okrenu digitalnoj transformaciji svog poslovanja. Naši korisnici, zaposleni, pa i samo građanstvo zahteva fleksibilnost, jednostavnost i besprekorno korisničko iskustvo. Kompanija SAP obezbeđuje digitalnu transformaciju, a iskustvo nam pokazuje da ona za 30% povećava profit i produktivnost. SAP korisnici čine 98% najvrednijih svetskih brendova, što pokazuje da razumemo digitalnu ekonomiju i njeno kretanje. Mi smo na prvom mestu u svetu po korišćenju naših Cloud rešenja, što je merljivo brojem od preko 80 miliona korisnika. Pre pet godina počeli smo sa sa gradnjom platforme koja može da odgovori na poslovne zahteve budućnosti, danas je odgovor na zahteve digitalne ekonomije SAP HANA, koju trenutno koristi 6450 kompanija, a takođe na dnevnom nivou radimo sa top korisnicima u svetu kako bismo pojednostavili, uneli inovacije i digitalizovali poslovanje.

Cilj SAP Foruma jeste pre svega predstavljanje inovacija, ali ne samo onih koje se odnose na naše proizvode. SAP Forum je mesto koje okuplja ljude iz različitih industrija i omogućava im da razmene iskustva i ideje. Zadatak SAP kompanije na SAP Forumu nije da samo prikaže svoja rešenja, već i nadolazeće trendove poslovanja.

Naš glavni cilj u narednom periodu je uvođenje inovativnih rešenja koja prevazilaze CRM i redefinišu alate omogućavajući korisnicima angažman u realnom vremenu. Naša buduća ponuda obuhvata SAP-Hybris Profile, SAP-hybris CKS i SAP hybris-as-a-Service. Ova rešenja pružaju ono što kupci traže u digitalnom svetu: nov pojednostavljen rad koji prevazilazi tradicionalni marketing, prodaju i usluge. Ideja je da ova SAP rešenja omoguće da sve ono što se do sada koristilo samo unutar kompanije (analiza, prikupljanje informacija…) počne da se koristi i eksterno u komunikaciji sa korisnicima i to u realnom vrmenu.” rekao je Vojisalv Genić.

 
SAP Quality Award 2015

SAP je danas na konferenciji „SAP Forum Beograd“ predstavio dobitnike i dodelio nagrade SAP „Quality Award“ za kvalitet implemntacije SAP projekata za region Centralne i Istočne Evrope. Ovo je sedma godina zaredom da se ova nagrada dodeljuje i ove godine prikazuje ono što korsnici zahtevaju u eri digitalne transformacije, a to su: novi kanali da se dođe do potreba korisnika, brza primena ili analiza u realnom vremenu kako bi se pratio povrat investicije. SAP s ponosom objavljuje zlatne pobednike iz Češke i Mađarske, srebrne i bronzane pobednike iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Poljske, Češke i Mađarske. Svi projekti iz ovih zemalja koji su dobili nagrade, dobili su ih u jednoj od sledeće tri kategorije: Fast Delivery, Business Transforamtion i Innovation.

Ideja SAP nagrada za kvalitet je da predstavi implementacije koja su se posebno istakle u planiranju i sprovođenju SAP projekata, a istovremeno pružaju značajnu vrednost njihovim organizacijma. Pobednički projekti su odabrani od strane žirija spoljnih i SAP stručnjaka koji procenjuje nominacije u skladu sa nizom kriterijuma koji uključuje, između ostalog, vreme i troškove evaluacije i poslovnih benefita vezanih za projekte.

Ove godine Iz Srbije je bilo prijavljeno tri projekta u dve kategorije i to: Eelktromreža Srbije u kategoriji Fast Delivery i MOL Srbija i Naftna industrija Srbije u kategoriji Business Transformation.
SAP Forum su podržale kompanije Atos, HP Enterprise i Prointer kao zlatni partner i partneri – ITBO, Lanaco, M&I Systems, SBS i S&T.

Pročitajte i ovo...