Home VestiEkonomija ProCredit banka i EBRD: 60 miliona evra za sektor MSP

ProCredit banka i EBRD: 60 miliona evra za sektor MSP

by bifadmin

ProCredit banka, najiskusnija banka u kreditiranju malih i srednjih preduzeća (MSP), povećava svoju ulogu u podsticanju njihovog razvoja u Srbiji zajmom od 60 miliona evra obezbeđenim od Evropske Banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Sredstva se obezbeđuju za dalje finansiranje malih i srednjih preduzeća u vreme kada je dostupnost sredstava za finansiranje od krucijalne važnosti za podršku ekonomskog oporavka u Srbiji.

“Mala i srednja preduzeća su pokretačka snaga ekonomskog razvoja u Srbiji. Zadovoljstvo nam je da sa našim dugotrajnim partnerom, ProCredit bankom Srbije obezbedimo dalju podršku razvoja ovog vitalnog segmenta tržišta”, rekao je Dan Berg, direktor EBRD za Srbiju.

“Ova kreditna linija će nam omogućiti poboljšanje naših napora ka obezbeđenju MSP sektora kreditnim uslugama koje su dizajnirane prema njihovim specifičnim potrebama. ProCredit banka je inače svojim klijentima u Srbiji do sada isplatila kredite u vrednosti od skoro 4 milijarde evra”, rekla je Svetlana Tolmačeva Dingarac, predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke u Srbiji.

Pročitajte i ovo...