Home VestiEkonomija Sberbank pripremila niže kamate na kredite za mikro i mala preduzeća

Sberbank pripremila niže kamate na kredite za mikro i mala preduzeća

by bifadmin

„Pored kredita u dinarima i evrima, smanjili smo i kamatne stope na dozvoljeni minus. Na ovaj način, mikro i mala preduzeća mogu lako da premoste povremene periode nelikvidnosti“, objašnjava Marijana Vasilescu, članica Izvršnog odbora nadležna za resor za poslove sa stanovništvom u Sberbank Srbija.

Fiksna kamatna stopa za dinarske kredite za obrtna sredstva kreće se već od 9,95 odsto, u zavisnosti od visine prihoda i broja zaposlenih u kompaniji. Snižena je i kamatna stopa na kredite u evrima, pa mikro i mala preduzeća mogu da uzmu kredit za obrtna sredstva sa kamatom već od 5,95 odsto. Posebna pogodnost kredita za obrtna sredstva u evrima je fiksna kamata, iako je kredit indeksiran u stranoj valuti.

Pored navedenih pogodnosti, Sberbank mikro klijentima na raspolaganju su još i revolving kreditna linija, sa atraktivnim kamatnim stopama za dugoročne kredite za obrtna sredstva, kao i kredite za refinansiranje. Iz revolving kreditne linije, klijenti mogu da koriste i proizvode dokumentarnog poslovanja.

Pročitajte i ovo...