Home VestiEkonomija Sberbank Srbija potpisala sporazume o saradnji sa NIS-om i Energoprojektom

Sberbank Srbija potpisala sporazume o saradnji sa NIS-om i Energoprojektom

by bifadmin

U okviru srpsko-ruskog poslovnog foruma u Moskvi, Sberbank Srbija je potpisala sporazume o saradnji sa kompanijom NIS a.d. iz Novog Sada i sa kompanijom Energoprojekt Holding a.d. Beograd, sa ciljem daljeg unapređenja i jačanja strateške saradnje.

Na potpisivanju ovih značajnih dokumenata objavljeno je i da je Sberbank odobrila garancijski potencijal za Energoprojekt u iznosu od 50 miliona evra.

„Realizacija ovih sporazuma daće veliki podsticaj saradnji između Sberbank i ove dve kompanije, a dodatne pogodnosti koje je Banka za njih obezbedila imaju za cilj da podrže njihov dalji razvoj i sve buduće poslovne uspehe. S obzirom na to da sve tri potpisnice ova dva sporazuma zauzimaju istaknuto mesto na tržištu Srbije, verujemo da će naša uzajamna saradnja imati pozitivnog efekta i na privredu čitave zemlje“, rekao je tim povodom Valeriy Ovsyannikov, Predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija a.d. i jedan od potpisnika sporazuma.

Na srpsko-ruskom poslovnom forumu u Moskvi, koji se održava u sklopu posete delegacije srpskih zvaničnika Rusiji, učestvuje oko 120 kompanija iz Srbije i oko 100 kompanija iz Rusije.

Pročitajte i ovo...