Home VestiIT i nauka Studenti iskoristili šansu za zaposlenje u IT industriji

Studenti iskoristili šansu za zaposlenje u IT industriji

by bifadmin

Nakon tradicionalno sprovedenog programa praksi Asseco Summer 2015 Internhip Program, četvoro studenata sa beogradskog Univerziteta, koji su pohađali ovu praksu, zaposleno je u kompaniji Aseko SEE (Asseco SEE), regionalnom lideru i jednoj od najvećih IT kompanija u Evropi, a dvanaestoro je uključeno u plaćenu obuku u trajanju od mesec dana, nakon čega će svi imati mogućnost da dobiju ponudu za posao.

Asseco Summer 2015 Internhip Program za studente završnih godina fakulteta informatičkog i elektrotehničkog usmerenja iz Kragujevca i Beograda, koji je kompanija Aseko SEE ove godine organizovala po šesti put zaredom, organizovan je tokom jula i avgusta u Beogradu i Kragujevcu.

Sledeća šansa za sve zainteresovane studente i diplomce tehničkih fakulteta da se upoznaju sa radom i stručnjacima kompanije Aseko SEE biće na Sajmu poslova Job Fair 15, koji se održava 2. i 3. novembra u zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu.

Za Asseco Summer 2015 Internhip Program ove godine prijavilo se čak 165 studenata, od kojih je 57 odabrano za program prakse, što je duplo više u odnosu na 2014. godinu. Ove godine povećan je i broj fakulteta koji su učestvovali u programu praksi, u koji je bilo uključeno ukupno 18 fakulteta, a najveće interesovanje zabeleženo je na Fakultetu organizacionih nauka – FON (24%), a zatim i Elektrotehničkom fakultetu – ETF (17%). U ovogodišnjem programu letnjih praksi u kompaniji Aseko SEE učestvovalo je 17 sektora i 30 mentora.

Nakon sprovedene ankete među praktikantima rezultati su pokazali da su svi studenti veoma zadovoljni načinom obaveštenja o praksi, prijemom u kompaniji, programom i realizacijom prakse, kao i planom prakse, koji je detaljno i jasno predstavljen. Čak 97% praktikanata izjavilo da želi da bude deo Aseko tima i da bi preporučili Aseko kao poželjnog poslodavca.

Pročitajte i ovo...