/ IT i nauka / Studenti iskoristili šansu za zaposlenje u IT industriji
BiF Analize Čitajte B&F online

Studenti iskoristili šansu za zaposlenje u IT industriji

This post has already been read 771 times!

Nakon tradicionalno sprovedenog programa praksi Asseco Summer 2015 Internhip Program, četvoro studenata sa beogradskog Univerziteta, koji su pohađali ovu praksu, zaposleno je u kompaniji Aseko SEE (Asseco SEE), regionalnom lideru i jednoj od najvećih IT kompanija u Evropi, a dvanaestoro je uključeno u plaćenu obuku u trajanju od mesec dana, nakon čega će svi imati mogućnost da dobiju ponudu za posao.

Asseco Summer 2015 Internhip Program za studente završnih godina fakulteta informatičkog i elektrotehničkog usmerenja iz Kragujevca i Beograda, koji je kompanija Aseko SEE ove godine organizovala po šesti put zaredom, organizovan je tokom jula i avgusta u Beogradu i Kragujevcu.

Sledeća šansa za sve zainteresovane studente i diplomce tehničkih fakulteta da se upoznaju sa radom i stručnjacima kompanije Aseko SEE biće na Sajmu poslova Job Fair 15, koji se održava 2. i 3. novembra u zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu.

Za Asseco Summer 2015 Internhip Program ove godine prijavilo se čak 165 studenata, od kojih je 57 odabrano za program prakse, što je duplo više u odnosu na 2014. godinu. Ove godine povećan je i broj fakulteta koji su učestvovali u programu praksi, u koji je bilo uključeno ukupno 18 fakulteta, a najveće interesovanje zabeleženo je na Fakultetu organizacionih nauka – FON (24%), a zatim i Elektrotehničkom fakultetu – ETF (17%). U ovogodišnjem programu letnjih praksi u kompaniji Aseko SEE učestvovalo je 17 sektora i 30 mentora.

Nakon sprovedene ankete među praktikantima rezultati su pokazali da su svi studenti veoma zadovoljni načinom obaveštenja o praksi, prijemom u kompaniji, programom i realizacijom prakse, kao i planom prakse, koji je detaljno i jasno predstavljen. Čak 97% praktikanata izjavilo da želi da bude deo Aseko tima i da bi preporučili Aseko kao poželjnog poslodavca.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close